17 C
Athens

Κομβικό ντέρμπι αιωνίων στο ΣΕΦ: Η κυριαρχία του Φαλ, η δίψα του Γουόκαπ και το παράδειγμα του Κυπέλλου

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται απόψε (19:45) στο κατάμεστο ΣΕΦ με φόντο την τετράδα στη Euroleague: Τα προβλήματα τραυματισμών των δύο ομάδων και τα πλάνα στη σκακιέρα των προπονητών για την έκτη φετινή κόντρα των αιωνίων

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το βράδυ της Πέμπτης (14/3, 19:45) τον Παναθηναϊκό στο μεγάλο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής στη Euroleague με το βλέμμα και των δύο ομάδων στην τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας ενόψει playoffs.

Η έκτη φετινή συνάντηση των δύο «αιωνίων» (δεύτερη στην Ευρώπη) είναι και η πιο κομβική, μέχρι την επόμενη. Προηγήθηκαν οι τρεις εμφατικές νίκες των Πειραιωτών στον τελικό Σούπερ Καπ, Κυπέλλου και στην πρεμιέρα της ευρωπαϊκής Λίγκας στο ΟΑΚΑ και οι δύο νίκες του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ.

Απόψε στο κατάμεστο ΣΕΦ παίζονται πολλά, τόσο βαθμολογικά όσο και στο κομμάτι της ψυχολογίας για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός δεδομένα θα παραταχθεί χωρίς τους Κώστα Αντετοκούνμπο και Λούκα Βιλντόσα, ενώ ο Ολυμπιακός έχει ξανά πολλά προβλήματα και ερωτηματικά λόγω τραυματισμών, με κυριότερα αυτά των Γουόκαπ και Γκος, με τη συμμετοχή τους ή μη στη δωδεκάδα να αποφασίζεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Σημειώνεται, πάντως, πως αμφότεροι συμμετείχαν τόσο χθες όσο και σήμερα νωρίς το πρωί στην προπόνηση των Πειραιωτών, με τον Μπαρτζώκα να ελπίζει ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα τους υπολογίζει, με δεδομένο ότι δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν με βάση τα κανονικά τους αγωνιστικά standard.

Η δίψα του Τόμας Γουόκαπ είναι εμφανής και ο ίδιος παρά το διάστρεμμα δεν θέλει με τίποτα να χάσει το αποψινό ντέρμπι. Το δείχνει με κάθε τρόπο και ειδικά τις τελευταίες μέρες που σφίγγει τα δόντια παρά τους πόνους που έχει. «Επειδή είναι ο Γουόκαπ ελπίζουμε ότι θα παίξει», δήλωσε χθες ο προπονητής του κι αυτό από μόνο του λέει πολλά.

Μπαρτζώκας: Ελπίζουμε για Γουόκαπ, έχουμε πολλά προβλήματα

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί ξανά την κυριαρχία του στη θέση των σέντερ με Φαλ, Πετρούσεφ και Ράιτ αν κρίνουμε από τον τελικό του Κυπέλλου, 24 μέρες νωρίτερα. Τότε η ομάδα του Μπαρτζώκα «εξαφάνισε» τη δυναμική του Λεσόρ κάτω από τη ρακέτα, κυριάρχησε στους ψηλούς και είχε ένα δαιμόνιο Φαλ, που αναδείχθηκε MVP, όπως σχεδόν σε κάθε του παιχνίδι απέναντι στο «τριφύλλι».

Η συνταγή του Κυπέλλου αποτελεί ένα δοκιμασμένο σενάριο για την ομάδα του Μπαρτζώκα που είναι βέβαιο ότι έχει ετοιμάσει κι άλλα τρικ σε μία σκακιέρα των προπονητών, με τα mind games του Εργκίν Αταμάν να δίνουν και να παίρνουν. Ο Τούρκος τεχνικός τόνισε την επιθυμία του να μην πέσει πάνω στον Ολυμπιακό στα πλέι οφ καθώς οι ομάδες έχουν αγωνιστεί ήδη αρκετές φορές στην τρέχουσα σεζόν και ο ένας έχει διαβάσει τον άλλον σε μεγάλο βαθμό.

Σήμερα στο ΣΕΦ, το ματς θα είναι διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες συναντήσεις. Ωστόσο, η αλήθεια του παρκέ έχει δείξει τον δρόμο και στους δύο και μένει να φανεί ποιος θα τη «διαβάσει» καλύτερο με φόντο το καλό εισιτήριο για τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς