22.4 C
Athens

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναζητούν ένα αγωνιστικό θαύμα και η Ελλάδα από κάπου να πιαστεί στη βαθμολογία της UEFA

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν ένα «βουνό» τύπου Έβερεστ να ανέβουν απόψε αν θέλουν να συνεχίσουν στην Ευρώπη, τη στιγμή που η Ελλάδα διψάει για βαθμούς στην κατάταξη της UEFA και σε πρώτη φάση χρειάζεται δύο νίκες

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ τα έκαναν «μούσκεμα» στα πρώτα τους παιχνίδια κόντρα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ αντίστοιχα και τώρα τρέχουν για να προλάβουν ένα τρένο… πρόκρισης που βρίσκεται ήδη αρκετά χιλιόμετρα μπροστά τους.

Τόσο οι Ερυθρόλευκοι όσο και οι Ασπρόμαυροι αναζητούν ένα αγωνιστικό θαύμα για να συνεχίσουν στην Ευρώπη, καθώς η ομάδα του Μεντιλίμπαρ θέλει νίκη με +3 γκολ στην ουδέτερη έδρα της Μπάτσκα Τόπολα και αυτή του Λουτσέσκου τουλάχιστον το 2-0 για να στείλει το ζευγάρι της με τους Κροάτες στην παράταση στην Τούμπα.

Με λίγα λόγια, ένα mission impossible όπως στις ταινίες με τον Τομ Κρουζ. Έτσι και η Ελλάδα ψάχνει από κάπου να πιαστεί στη βαθμολογία της UEFA με τους Ισραηλινούς να ξεφεύγουν εφόσον προκριθούν στα προημιτελικά οι δύο ομάδες τους στο Conference (Τελ Αβίβ και Χάιφα) και τις ομάδες μας να πρέπει να πάρουν έστω δύο νίκες για να μη χρειαστεί να κοιτάξουμε και πιο κάτω από την 17η θέση στην κατάταξη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό (που σήμερα ο Ισπανός κόουτς έχει γενέθλια και συμπληρώνει 63 χρόνια ζωής) έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί μέχρι και με τριάδα στα στόπερ για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία των Πειραιωτών, ενώ οι μικροενοχλήσεις που νιώθει ο Πασχαλάκης τον έχουν βάλει σε σκέψεις μέχρι και για αλλαγή τερματοφύλακα, με τον Τζολάκη να προβάρει γάντια βασικού.

Εφόσον ο Βάσκος τεχνικός πάει με την πεπατημένη, τότε θα επιλεγεί το πιο ορθολογικό και δοκιμασμένο 4-3-3 με τους Τζολάκη ή Πασχαλάκη, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσο, Ροντινέι – Έσε, Όρτα, Τσικίνιο – Ποντένσε, Φορτούνη και Ελ Κααμπί.

Στην αποστολή για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι οι: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ορτέγα, Κάρμο, Κίνι, Ροντινέι, Ρίτσαρντς, Ρέτσος, Ντόι, Ορτα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ιμπόρα, Καρβάλιο, Εσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Μασούρας και Γιόβετιτς.

Για τον ΠΑΟΚ, τα πράγματα στο μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι πιο ξεκάθαρα, αν και υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για το ποιος θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης. Θα πάει δηλαδή σε ένα τρικ με Ντεσπόντοφ ως «ψευτοεννιάρι» ή με κάποιον από τους Τζίμα, Σαμάτα ή Μπράντον. Αυτό θα απαντηθεί λίγες ώρες πριν τη σέντρα (19:45) στην Τούμπα, που αναμένεται κατάμεστη.

Πάντως, από την άμυνα προς την επίθεση οι σίγουροι είναι οι: Κοτάρσκι, Ότο (ή Βιεϊρίνια), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (ή Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ζίβκοβιτς και στην κορυφή ο «άγνωστος Χ».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς