17.3 C
Athens

Ατλέτικο – Ίντερ 2-1 (3-2 πεν.): Αλύγιστοι Μαδριλένοι, πέταξαν στα προημιτελικά του Champions League αποκλείοντας την περσινή φιναλίστ (vid)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επιστρέφει μετά από 4 χρόνια στα προημιτελικά του Champions League, παίρνοντας δικαιότατη πρόκριση έστω και στα πέναλτι σε βάρος της οσονούπω πρωταθλήτριας Ιταλίας και φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης, Ίντερ

Η φιναλίστ του περσινού Champions League δεν θα βρίσκεται στα προημιτελικά της φετινής διοργάνωσης! Η Ίντερ αν και προηγήθηκε στη Μαδρίτη και βρέθηκε στο 0-2 στο συνολικό σκορ, ισοφαρίστηκε και στα πέναλτι κατέρρευσε για να γνωρίσει τον αποκλεισμό από την Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε που εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για τους «8».

Μετά από τρεις διαδοχικούς αποκλεισμούς, η Ατλέτικο επέστρεψε σε προημιτελικά με… σαδιστικό τρόπο καθώς χρειάστηκε να ανατρέψει το σκορ – ισοφαρίζοντας στο 87′ – να αντέξει στην παράταση και στα πέναλτι να πάρει την πρόκριση!

Ο Όμπλακ σταμάτησε τους Αλέξις Σάντσες και Κλάασεν, ο Ζόμερ τον Σαούλ αλλά ο Λαουτάρο Μαρτίνες αστόχησε στο τελευταίο και η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε που τα έδωσε όλα πέρασε στην οχτάδα μετά από τέσσερα χρόνια.

 

Εξ αρχής η Ατλέτικο έπαιξε πολύ επιθετικά, είχε μεγάλες χαμένες ευκαιρίες όπως αυτή του Λίνο στο 5′ αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ στη δεύτερη μεγάλη φάση της Ίντερ, η οποία είχε προειδοποιήσει με τα δύο σουτ του Ντάμφρις (απέκρουσε στην κλειστή γωνία ο Όμπλακ).

Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα το πρώτο ημίχρονο πήρε φωτιά. Στο 33′ οι Νερατζούρι κυκλοφόρησαν την μπάλα γρήγορα από τα αριστερά και ο Μπαρέλα άνοιξε στον Ντιμάρκο που με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης για το 0-1.

Η Ατλέτικο απάντησε ωστόσο άμεσα αφού ο Γκριεζμάν μετά από βαθιά μπαλιά κι αδυναμία απομάκρυνσης της μπάλας έπιασε με τη μία το σουτ και ισοφάρισε στο 35′ για να δώσει μια πιο άγρια ομορφιά στην αναμέτρηση με το πρώτο του γκολ απέναντι στους Νερατζούρι (έχει σκοράρει κόντρα σε 25 διαφορετικούς αντιπάλους).

 

Οι Ισπανοί στο δεύτερο μέρος ήταν ακόμα πιο επιθετικοί. Ο Ζόμερ στο 52′ σταμάτησε ενστικτωδώς τον Γκριεζμάν ενώ ως το 75′ οι Νερατζούρι αμύνονταν σε χαμηλά μέτρα και προσπαθούσαν να απορροφήσουν την πίεση αλλά και να περιορίσουν τον Μοράτα.

Η πρώτη μεγάλη φάση για την Ίντερ καταγράφηκε στο 76′ με τον Τουράμ να φεύγει απέναντι από τον Όμπλακ αλλά να εκτελεί ψηλά άουτ! Ο Ιντζάγκι νευρίασε και είχε κάθε λόγο αφού στο 87′ είδε την Ατλέτικο να ισοφαρίζει στο συνολικό σκορ με τον Κόκε να περνά κάθετη μπαλιά ανάμεσα σε πολλούς αμυντικούς και τον Ντεπάι να σκοράρει για το 2-1.

 

Μάλιστα, οι Ροχιμπλάνκος έχασαν τεράστια ευκαιρία για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στην κανονική διάρκεια αφού στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκριεζμάν γύρισε στα αριστερά για τον Ρικέλμε που εντελώς μόνος του έστειλε την μπάλα άουτ αδυνατώντας να πιστέψει την απίθανη ευκαιρία που έχασε.

Η παράταση ήταν αρκετά χορταστική αφού ο Ζόμερ σταμάτησε σε τετ α τετ τον Ντεπάι και ο Μαρτίνες από πλευράς Ίντερ αστόχησε σε κεφαλιά, με τον Τουράμ να χάνει επίσης μεγάλη ευκαιρία. Το σκορ παρέμεινε ως έχει και στα πέναλτι ικανότερη και πιο τυχερή αποδείχθηκε η Ατλέτικο που είχε φύλακα άγγελο τον Όμπλακ και φανταστικές εκτελέσεις από Ντεπάι, Ρικέλμε και Κορέα.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (ΠΡΩΤΗ Η ΙΝΤΕΡ)

1-0 Τσαλχάνογλου
1-1 Ντεπάι
1-1 Ο Όμπλακ σταματά τον Αλέξις Σάντσες
1-1 Ο Ζόμερ σταματά τον Σαούλ
1-1 Ο Όμπλακ σταματά τον Κλάασεν
1-2 Ρικέλμε
2-2 Ατσέρμπι
2-3 Κορέα
2-3 Άουτ ο Λαουτάρο Μαρτίνες

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Βιτσέλ, Ερμόσο, Μολίνα (79′ Μπάριος), Γιορέντε (98′ Αθπιλικουέτα), Κόκε, Ντε Πολ (71′ Κορέα), Λίνο (71′ Ρικέλμε), Μοράτα (79′ Ντεπάι), Γκριεζμάν (106′ Σαούλ)

ΙΝΤΕΡ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ζόμερ, Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (73′ Ατσέρμπι), Ντάμφρις (73′ Ντάρμιαν), Μπαρέλα (84′ Φρατέζι), Τσαλχάνογλου, Μιχιταριάν (111′ Κλάασεν), Ντιμάρκο (84′ Μπίσεκ), Τουράμ (102′ Αλέξις Σάντσες), Λαουτάρο Μαρτίνες

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς