19.1 C
Athens

Ντόρτμουντ – Αϊντχόφεν 2-0: Οι Βεστφαλοί στους «8» του Champions League με Σάντσο και Κόμπελ (vid)

Με τον Κόμπελ να κατεβάζει ρολά και τον Σάντσο να «ζωγραφίζει» στο 3ο λεπτό, η Ντόρτμουντ επέστρεψε μετά από τρία χρόνια σε προημιτελικά Champions League αφήνοντας εκτός συνέχειας την πρωτοπόρο του ολλανδικού πρωταθλήματος

Σε προημιτελικά Champions League μετά από τρία χρόνια επέστρεψε η Ντόρτμουντ που επιβλήθηκε με 2-0 της Αϊντχόφεν στη Γερμανία για να περάσει με συνολικό σκορ 3-1 στην επόμενη φάση με τον Έντιν Τέρζιτς να γίνεται ο τρίτος προπονητής στην ιστορία των Βεστφαλών που πετυχαίνει δύο προκρίσεις στους «8» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά τους Χίτζφελντ και Κλοπ!

Οι Βεστφαλοί προηγήθηκαν στο 3ο λεπτό. Η άμυνα της PSV δεν απομάκρυνε, ο Μπραντ έδωσε στον Σάντσο που βρήκε όσο χώρο χρειάστηκε και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπενίτες που δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Μάλιστα, σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι στην επιστροφή του στην Ντόρτμουντ.

 

Ως το 30′, οι Γερμανοί έμοιαζαν να παίζουν… μονότερμα τους Ολλανδούς που χρειάστηκαν τον Μπενίτες να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για να αποφύγουν το δεύτερο γκολ. Ο έμπειρος Αργεντινός τερματοφύλακας σταμάτησε τον Μπραντ και τον Μάλεν σε δύο πολύ καθαρές ευκαιρίες, ενώ ο Κόμπελ από την άλλη σταμάτησε τον Μπακαγιόκο.

Οι πρωτοπόροι της Eredivisie στο 56′ είχαν δοκάρι μετά από σουτ του Λοσάνο ενώ το καλό τους διάστημα συνεχίστηκε με τους Μπακαγιοκό και Ντε Γιονγκ που τους σταμάτησε ο Κόμπελ πριν ξεκινήσουν να μετρούν τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν όλοι μπροστά, ο Ντε Γιονγκ απέναντι από τον Κόμπελ έστειλε την μπάλα άουτ (!) ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό (και τελευταίο των καθυστερήσεων) ο Ρόις που είχε περάσει αντί του Σάντσο που τραυματίστηκε στο 75′, εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Μπαμπαντί και έφυγε απέναντι από τον Μπενίτες για να πλασάρει και να γράψει το 2-0.

 

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Τζαν, Ζίλε, Χούμελς, Μάατσεν, Ότσκαν, Ζάμπιτσερ, Μάλεν (70′ Αντεγέμι), Μπραντ (58′ Ενμετσά), Σάντσο (75′ Ρόις), Φίλκρουγκ

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Πέτερ Μπος): Μπενίτες, Τέζε, Σχάουτεν, Μποσκάγλι, Ντεστ, Τιλ (46′ Λοσάνο), Μάουρο Ζούνιορ (86′ Μπαμπαντί), Φέρμαν (82′ Πέπι), Μπακαγιόκο, Ντε Γιονγκ, Τίλμαν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς