23.3 C
Athens

Ενεργοποιήθηκε το NBA out του Βούκτσεβιτς από τους Γουίζαρντς, μοιράζονται τα χρήματα Παρτιζάν και Ρεάλ

Πλέον, είναι επίσημο. Ο ταλαντούχος Τρίσταν Βούκτσεβιτς ανοίγει τα φτερά του όντας έτοιμος να ζήσει το american dream του NBA ως παίκτης των Ουάσινγκτον Γουίζαρντς που αποφάσισαν να εντάξουν άμεσα τον Σέρβο άσο στο ρόστερ τους, καταβάλλοντας το ποσό του 1,2 εκατομμυρίου δολαρίων σε Παρτιζάν και Ρεάλ Μαδρίτης που μοιράστηκαν στο μισό (600.000) τα χρήματα από το NBA buy out.

Ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιταλία το 2003, όπου αγωνιζόταν ο πατέρας του και παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού, Ντούσαν Βούκτσεβιτς (σ.σ. Σιένα), αλλά μετακόμισε εν συνεχεία στην Αθήνα και αγωνιζόταν στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, είχε υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό του στη Ρεάλ Μαδρίτης (2019-22). Εν συνεχεία υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο στην Παρτιζάν, αλλά από σήμερα (13/3) ανήκει στους Γουίζαρντς.

Ο Βούκτσεβιτς είχε επιλεγεί στο Νο42 του ΝΒΑ ντραφτ από τους Γουίζαρντς το 2023. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο, αν θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ με την ομάδα της Ουάσινγκτον την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Παρτιζάν, Οστόγια Μιχαίλοβιτς, την επταψήφια οικονομική αποζημίωση θα μοιραστούν η σερβική ομάδα με την «πρώην» του νεαρού Σέρβου αστέρα, Ρεάλ Μαδρίτης.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς μετρούσε 4,2 πόντους, 2,3 ριμπάουντ σε 9 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής ανά αγώνα στη Euroleague. Στην Αδριατική Λίγκα, είχε 10,9 πόντους, 3,6 ριμπάουντ σε 19 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς