22.6 C
Athens

Μπαρτσελόνα – Νάπολι 3-1: Επιστροφή στην οχτάδα του Champions League με MVP τον 17χρονο Κουμπαρσί! (vid)

Η Μπαρτσελόνα απέκλεισε δια περιπάτου τη Νάπολι του Καλτσόνα και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που χρησιμοποιεί δυο 17χρονους στο αρχικό σχήμα νοκ άουτ αγώνα

Η Μπαρτσελόνα φώναξε πως είναι εδώ και πως ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο. Με θριαμβευτικό τρόπο και νίκη επί της Νάπολι (3-1), οι Μπλαουγκράνα πέρασαν στα προημιτελικά του Champions League με τον Τσάβι να ρισκάρει (ελέω και των πολλών τραυματισμών) και να δικαιώνεται απόλυτα γράφοντας ιστορία: ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε ομάδα να παρατάξει δύο παίκτες U17 σε βασική ενδεκάδα σε νοκ άοουτ αγώνα της διοργάνωσης όπως έκανε η Μπαρτσελόνα.

Ο Λαμίν Γιαμάλ (16 χρονών και 243 ημερών) και ο Πάου Κουμπαρσί (17 χρονών και 50 ημερών) έγραψαν ιστορία με τον τελευταίο να αναδεικνύεται και MVP σε μια ακόμα νίκη επί της Νάπολι (η Μπαρτσελόνα δεν έχει χάσει ποτέ κόντρα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας).

 

Οι Καταλανοί μπήκαν με πολύ μεγάλη επιθετικότητα στο παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι αμυντικά εμφάνισαν πάρα πολλά προβλήματα. Μέσα σε δύο λεπτά, οι Μπλαουγκράνα βρήκαν δύο γκολ μέσα από υπέροχες συνεργασίες.

 

Η ομάδα του Τσάβι κυκλοφόρησε την μπάλα από τα αριστερά, ο Ραφίνια έκανε το γύρισμα μετά την πάσα του Κανσέλο και ο Λεβαντόφσκι προσποιήθηκε αφήνοντας στον Φερμίν Λόπεθ που με τη μία εκτέλεσε για το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος έπιασε ένα τρομερό σουτ και η μπάλα βρήκε στο δοκάρι όμως στην επαναφορά ο Κανσέλο ήταν στην κατάλληλη θέση για να κάνει το 2-0.

 

Οι Ναπολιτάνοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και μπόρεσαν να μειώσουν στο σκορ στο 30′ με την κεφαλιά του Ραχμάνι ενώ στο 34′ ο Τερ Στέγκεν με μαγική επέμβαση σταμάτησε με το ένα χέρι την κεφαλιά του Ντι Λορέντζο αποτρέποντας το 2-2.

 

Η πίεση των φιλοξενούμενων έγινε ακόμα μεγαλύτερη στο δεύτερο μέρος αφού πια τα περιθώρια είχαν στενέψει. Ο Καλτσόνα με τις αλλαγές έκανε πιο επιθετική την ομάδα του που έκλεισε την Μπαρτσελόνα στα καρέ της αλλά οι Μπλαουγκράνα αντιστάθηκαν – με εξαιρετικό Τερ Στέγκεν – και μετά το 70′ έψαξαν το τρίτο γκολ.

Ο Λίντστρεμ με κεφαλιά αστόχησε στη μεγαλύτερη φάση της Νάπολι και στο 83′ ο Λεβαντόφσκι την τιμώρησε μετά από έξυπνο, γρήγορο, κάθετο παιχνίδι και πάσα του αφύλαχτου Ρομπέρτο στον Λεβαντόφσκι που μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

 

Εκεί τελείωσε κάθε ελπίδα της Νάπολι που είχε δοκάρι στο 89′ με τον Ολιβέρα και τρομερό σουτ του Κβαρατσχέλια στις καθυστερήσεις απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που πανηγύρισε την επιστροφή της στους «8» του Champions League μετά από τέσσερα χρόνια!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Κανσέλο, Φερμίν (60′ Ρομπέρτο), Κρίστενσεν (60′ Ρομέου), Γκιντογάν, Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι, Ραφίνια (81′ Φέλιξ)

ΝΑΠΟΛΙ (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Ζεζούς, Ρούι (64′ Ολιβέρα), Ζαμπό-Ανγκισά, Λομπότκα, Τραορέ (78′ Ρασπαντόρι), Πολιτάνο (64′ Λίντστρεμ), Όσιμεν, Κβαρατσχέλια (90+3′ Ενζονζ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς