17 C
Athens

Η ποδοσφαιρική δικαίωση για τον Χρήστο Τζόλη ήρθε μέσα από τις κλήσεις του Πογέτ

Ο Χρήστος Τζόλης πραγματοποιεί χρονιά καριέρας στη Γερμανία με τη φανέλα της Φορτούνα και η επιστροφή του στις κλήσεις της εθνικής στη μάχη για την πρόκριση στο Euro δεν θα πρέπει να αποτελεί καμία έκπληξη

Ο Γκουστάβο Πογέτ ανακοίνωσε τις κλήσεις για το παιχνίδι με το Καζακστάν (21/3) και σε αυτές βρίσκεται ο Χρήστος Τζόλης που πραγματοποιεί χρονιά καριέρας με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Η εθνική Ελλάδας έχει μια μεγάλη πρόκληση μπροστά της αφού είναι πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή της σε μεγάλη διοργάνωση μετά το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία. Για να συμβεί αυτό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να ξεπεράσει πρώτα το εμπόδιο του μαχητικού Καζακστάν στην OPAP Arena και στη συνέχεια να αντιμετωπίσει τη Γεωργία ή το Λουξεμβούργο σε εκτός έδρας ματς.

Η Ελλάδα μπορεί, αλλά δεν είναι σε θέση να υποτιμήσει Καζακστάν και Γεωργία

Στη μεγάλη αυτή μάχη για την πρώτη παρουσία σε Euro μετά το 2012 θα δώσει το «παρών» και ο Χρήστος Τζόλης που βρίσκεται για πρώτη φορά στην αποστολή της εθνικής ομάδας μετά τον Ιούνιο του 2022. Αν ψάξει κανείς μάλιστα την τελευταία του συμμετοχή με τη γαλανόλευκη θα πρέπει να πάει ακόμη πιο πίσω και συγκεκριμένα στις 14 Νοεμβρίου του 2021 όταν και αγωνίστηκε ως αλλαγή στο ισόπαλο (1-1) παιχνίδι με τον Κόσοβο.

Η επιστροφή αυτή έρχεται σε κρίσιμα παιχνίδια για την εθνική μας και ο Χρήστος Τζόλης την αξίζει αναμφισβήτητα. Ο 22χρονος εξτρέμ «απαίτησε» με τα φανταστικά πράγματα που κάνει τη φετινή σεζόν να βρίσκεται στις κλήσεις της Ελλάδας και ο Γκουστάβο Πογέτ δεν θα μπορούσε να κλείσει τα μάτια.

Εθνική Ελλάδας: Οι κλήσεις του Πογέτ για την πρόκριση στο Euro

Ο Τζόλης κάνει πράγματα και θαύματα και κυρίως χάρη σε αυτόν η Φορτούνα Ντίσελντορφ διεκδικεί με αξιώσεις την επιστροφή της στην Bundesliga. Ο Έλληνας εξτρέμ πραγματοποιεί την καλύτερη και πιο γεμάτη χρονιά στην καριέρα του και η Φορτούνα βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας μόλις έναν βαθμό πίσω από τρίτο Αμβούργο και έξι πίσω από τη δεύτερη Χόλσταϊν.


Αδιάψευστοι μάρτυρες οι αριθμοί του 22χρονου που δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτούς των προηγούμενων ετών και να αγγίζουν αυτούς που είχε τη χρονιά που έκανε το ξεπέταγμα του στον ΠΑΟΚ και του χάρισε τη μεταγραφή στη Νόριτς. Όλα αυτά μάλιστα ενώ η σεζόν έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της.

Για να μιλήσουμε με νούμερα, ο Έλληνας εξτρέμ έχει ισοφαρίσει τα 16 γκολ που πέτυχε σε μία χρονιά με τη φανέλα του Δικεφάλου (2020/21), ενώ την ίδια σεζόν είχε και 10 ασίστ. Μέχρι τώρα τη φετινή σεζόν ο Τζόλης έχει δημιουργήσει 6 γκολ για τους συμπαίκτες του και είναι πολύ κοντά να ξεπεράσει και τον αριθμό των ασίστ εκείνης της χρονιάς. Όσο για τέρματα που ήδη έχει ισοφαρίσει μοιάζει πολύ δύσκολο να μείνει στα 16.


Η σύγκριση βέβαια πρέπει να γίνει στο τέλος της χρονιάς αφού τη σεζόν 2020/21 ο Τζόλης κατέγραψε 46 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 26 με τη Φορτούνα.

Όπως και να έχει, αυτή τη στιγμή δεν έχει σημασία τι θα γίνει μέχρι το τέλος της σεζόν. Το ημερολόγιο γράφει 12 Μαρτίου του 2024 και όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα ο Χρήστος Τζόλης είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για να βρίσκεται στις κλήσεις της εθνικής Ελλάδας και να βάλει κι αυτός το λιθαράκι του στη μεγάλη επιστροφή (όπως όλοι ελπίζουμε) στο Euro που θα πραγματοποιηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς