18.7 C
Athens

Το δικαίωμα και η πίστη στο όνειρο για τους Νέους του Ολυμπιακού με τη σφραγίδα του Συλαϊδόπουλου

Το «we keep on dreaming» του Ολυμπιακού απέκτησε νόημα φέτος χάρη στη χρυσή φουρνιά της ομάδας Νέων που έχει βαλθεί να τρελάνει ολόκληρη την Ευρώπη με τον Συλαϊδόπουλο στον πάγκο και αναζητά μία ακόμη μεγάλη πρόκριση κόντρα στην πανίσχυρη Μπάγερν Μονάχου

Δικαίωμα και πίστη στο ευρωπαϊκό όνειρο. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της φετινής σεζόν για τους Νέους του Ολυμπιακού που έχουν μπροστά τους μία πολύ μεγάλη πρόκληση, με φόντο το Final-4 του UEFA Youth League κι ενώ γνωρίζουν ότι έχουν γράψει ιστορία με την παρουσία τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου το απόγευμα της Τρίτης (12/3, 17:00, Cosmote Sport3) θα αντιμετωπίσουν την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Ολυμπιακός, ο αθλητικός γίγαντας της Ελλάδας, κόντρα στον ποδοσφαιρικό γίγαντα της Γερμανίας σε μία ιστορική αναμέτρηση για τη νέα γενιά των Ερυθρολεύκων που έχουν κάνει πράξη το σύνθημα «we keep on dreaming» που είναι γραμμένο στους τείχους του «Γ. Καραϊσκάκης».

Μία ΟΜΑΔΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία, μία παρέα με ένα κοινό όνειρο αλλά κι έναν καθοδηγητή, τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, που τους εμπνέει και έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Μέχρι και του πολύπειρου Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που πριν λίγες μέρες συμπλήρωσε έναν μήνα στην Ελλάδα και από την πρώτη στιγμή ζήτησε τον Έλληνα τεχνικό στο προπονητικό του σταφ για την πρώτη ομάδα.

Βέβαια, μάλλον ούτε ο ίδιος θα φανταζόταν πως αυτή η παρέα των νέων ταλαντούχων παικτών του Ολυμπιακού θα φτάσει τόσο ψηλά στο Champions League των Νέων, μία ανάσα από το όνειρο των ημιτελικών στη Νιόν, την έδρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Από την Καμπάλα μέχρι τη Λανς, ο δρόμος ήταν γεμάτος υπερβάσεις και εμπόδια τα οποία οι παίκτες του Ολυμπιακού υπερπήδησαν για να βρίσκονται στο σήμερα στο Μόναχο και να προπονούνται στις εκπληκτικές εγκαταστάσεις της Μπάγερν, που έχει ένα προπονητικό γήπεδο που άνετα θα μπορούσε να είναι ομάδας πλέι οφ στη Super League.

Στο Μόναχο ο Ολυμπιακός ταξίδεψε δίχως σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα και με ένα όνειρο τρελό στις αποσκευές του: «ο θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό»!

«Έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση αλλά και μια τεράστια πρόκληση, δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά από τη στιγμή που διεκδικούμε την είσοδο μας στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η Μπάγερν είναι ένας σύλλογος και μια Ακαδημία από την Elite του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Η συγκεκριμένη ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε διαθέτει αρκετούς παγκόσμιους πρωταθλητές από την Κ17 της Εθνικής Γερμανίας και γενικότερα είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Από τη δική μας πλευρά έχουμε αποδείξει με τις εμφανίσεις μας και με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε, ότι είμαστε μια ομάδα που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, αρκεί να είμαστε το ίδιο αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι όπως σε όλες τις μέχρι τώρα αναμετρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Συλαϊδόπουλος, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτή την τεράστια επιτυχία, ο ευεργέτης και ποδοσφαιρικός πατέρας αυτών των παιδιών. Μαζί τους κι’ όπου βγάλει…

Η αποστολή του Ολυμπιακού για τη μάχη με την Μπάγερν: Έξαρχος, Σίνα, Κουράκλης, Αλαφάκης, Τανούλης, Κουτσογούλας, Χρήστου, Μπάκουλας, Μουζακίτης, Δάμα, Λώλης, Κ. Κωστούλας, Χ. Κωστούλας, Πνευμονίδης, Πρεκατές, Λιατσικούρας, Τουφάκης, Παναγάκος, Δαρβίρας, Γατόπουλος, Παπακανέλλος.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς