17.8 C
Athens

Μπάγερν – Μάιντς: Τα αντανακλαστικά του διαιτητή έσωσαν τη ζωή του Γκιλαβογκί (vid)

Λίγο έλειψε να σημαδευτεί από ένα τραγικό γεγονός η αναμέτρηση ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Μάιντς.

Οι Βαυαροί διέσυραν τη Μάιντς με 8-1, όμως το αγωνιστικό περνάει σε δεύτερη μοίρα. Ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων, Ζόσουα Γκιλαβογκί, έπεσε άσχημα στον αγωνιστικό χώρο μετά από σύγκρουση στο γόνατο συμπαίκτη του και χτύπησε το κεφάλι του με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και η γλώσσα του να μαζευτεί πίσω εμποδίζοντας τον να πάρει ανάσα.


Ωστόσο το πρόβλημα ξεπεράστηκε γρήγορα χωρίς τα πράγματα να γίνουν χειρότερα. Αυτό έγινε χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά του διαιτητή της αναμέτρησης, Πάτρικ Ίτιχ, που έσπευσε αμέσως κοντά του και έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για να τον βοηθήσει.

Μετά το τέλους του ματς ο Ίτιχ δήλωσε: «Αν κάποιος είναι έτσι, πρέπει να δράσετε γρήγορα. Έχω βιώσει πολλές τέτοιες καταστάσεις. Είχε τη γλώσσα του πίσω. Πρέπει να τη γυρίσετε και μετά μπορείτε να αναπνεύσετε ξανά. Ο Ναντιέμ Αμίρι (παίκτης της Μάιντς) με αγκάλιασε αμέσως γιατί κατάλαβε πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση».

Από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής της Μάιντς ευχαρίστησε τον διαιτητή και όσους ενδιαφέρθηκαν για την κατάσταση του: «Ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη επέμβαση και τη γρήγορη βοήθεια από τον Πάτρικ Ίτριχ, τους συμπαίκτες μου και τους γιατρούς της Μάιντς».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς