19.9 C
Athens

Super League 2: Η Παναχαϊκή ισοφάρισε τον Ολυμπιακό Β’ στο φινάλε, χαμός στην κορυφή του Β’ ομίλου (vid)

Με γκολ του Γαϊτανίδη στο 88′ η Παναχαϊκή πήρε «χρυσή» ισοπαλία από τον Ολυμπιακό Β’ που της έδωσε σημαντική ανάσα στη μάχη που δίνει για παραμονή στη Super League 2.

Oι Ερυθρόλευκοι πήραν από πολύ νωρίς ισχυρό προβάδισμα με δύο γκολ στο 10λεπτο χάρη στις εκτελέσεις των Μπα και Πινακά, ωστόσο στην επανάληψη οι Αχαιοί αντέδρασαν. Συγκεκριμένα, από το 80′ μέχρι το 88′ η Παναχαϊκή έφερε το ματς στα ίσια με τα γκολ των Πατρινού και Γαϊτανίδη.

Από τα υπόλοιπα ματς της τελευταίας αγωνιστικής στην κανονική διάρκεια του Β’ ομίλου, ξεχώρισε η ήττα της πρωτοπόρου Καλλιθέας από την Καλαμάτα στη Μεσσηνία με 1-0 με το πέναλτι του Μπαράλες, με τα Χανιά και τον Ιωνικό να εκμεταλλεύονται αυτή την εξέλιξη με δικές τους νίκες και την κορυφή να παίρνει… φωτιά λίγες στροφές πριν την έναρξη των πλέι οφ, που θα κρίνουν τη μία ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για τη «μεγάλη» κατηγορία.

Η Καλλιθέα παραμένει πρώτη με 47 βαθμούς, με τα Χανιά να ακολουθούν επί ποδός στο -3 και τα Χανιά με την Καλαμάτα να ισοβαθμούν στην τρίτη θέση με 36 βαθμούς. Ωστόσο στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ, οι βαθμοί πέφτουν στο… μισό, με τον πρώτο να ανεβαίνει στη Super League. Από τα πλέι άουτ, θα υποβιβαστούν τρεις στη Γ’ εθνική.

Η βαθμολογία των playoffs

1.Καλλιθέα 24
2.Χανιά 22
3.Ιωνικός 18
4.Καλαμάτα 18
5.Ηλιούπολη 18

Η βαθμολογία των playouts

1.Διαγόρας 14
2.Αιγάλεω 13
3.Ολυμπιακός Β’ 12
4.Γιούχτας 11
5.Παναθηναϊκός Β’ 11
6.Παναχαϊκή 11

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στον Νότιο Όμιλο:

Χανιά – Ηλιούπολη 3-1
Καλαμάτα – Καλλιθέα 1-0
Ολυμπιακός Β’ – Παναχαϊκή 2-2
Αιγάλεω – Ιωνικός 1-2
Παναθηναϊκός Β’ – Διαγόρας 2-2
Γιούχτας – Τηλυκράτης 1-0

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς