17.8 C
Athens

Σνάιντερ – Σάκκαρη 1-2: Πάτησε γκάζι και με ανατροπή προκρίθηκε στους «32» του Indian Wells

Ιδανικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο σπουδαίο 1000άρι τουρνουά Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη (νούμερο 9) που έφτασε σε ανατροπή και πρόκριση απέναντι στην Ντιάνα Σνάιντερ (νούμερο 74) με 1-2 (7-5, 4-6, 0-6) σετ  για να δώσει συνέχεια στις πολύ καλές παρουσίες που έχει τα τελευταία χρόνια στην Καλιφόρνια.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια – με νέο προπονητή τον Ντέιβιντ Γουίτ – αντιμετώπισε δυσκολίες στο πρώτο σετ, η Ρωσίδα – που έσβησε αρκετά μπρέικ πόιντ – προηγήθηκε με 5-2, εκμεταλλεύτηκε το 8ο σετ πόιντ που της παρουσιάστηκε για να πάρει το προβάδισμα με 1-0.

Από εκεί και έπειτα, η Σάκκαρη βελτίωσε σημαντικά το σερβίς της και στο 7ο γκέιμ του δεύτερου σετ μετά από τρεις προσπάθειες έφτασε στο πολυπόθητο μπρέικ. Κράτησε εύκολα το σερβίς της και ισοφάρισε με άνεση.

Με την ψυχολογία στα ύψη και παρά τη μεγάλη διακοπή λόγω της καθυστέρησης της Σνάιντερ να βγει στο γήπεδο, η Σάκκαρη προηγήθηκε με τριπλό μπρέικ και έφτασε στο 0-5 για να πάρει την άνετη πρόκριση στη φάση των «32» όπου θα αντιμετωπίσει την 30χρονη Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσιά (νούμερο 26) που επικράτησε με 2-1 της Τόμοβα.

Η παράδοση είναι υπέρ της Σάκκαρη καθώς σε τρεις συναντήσεις με την Γκαρσιά μέσα στο 2023 (Ντόχα, Γουαδαλαχάρα, Τόκιο) μετρά ισάριθμες νίκες (οι δύο σε straight sets) ενώ στο 2022 η Γαλλίδα είχε πανηγυρίσει εκείνη δύο νίκες. Συνολικά το ρεκόρ είναι 3-3 από την πρώτη τους συνάντηση το μακρινό 2017.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς