19.9 C
Athens

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 11-9: Ο Αργυρόπουλος πλήγωσε τους Ερυθρόλευκους με τρομερή εμφάνιση (vid)

Ο Στέλιος Αργυρόπουλος αποδείχθηκε ο παράγοντας «Χ» για τη Φερεντσβάρος στη νίκη επί του Ολυμπιακού με 11-9 απέναντι στη Βουδαπέστη για τα προημιτελικά του LEN Champions League. Ο διεθνής πρώην παίκτης των Ερυθρόλευκων σημείωσε τέσσερα γκολ σε πέντε προσπάθειες και ήταν ο κορυφαίος για τους Ούγγρους που έκαναν ένα μικρό πρώτο βήμα για το Final Four (περνούν οι δύο πρώτοι από τον όμιλο).

 

Για τον Ολυμπιακό τα προβλήματα στον παραπάνω ήταν πολλά, το εύκολο γκολ για τρεις περιόδους δεν υπήρχε με αρκετές βιαστικές επιλογές και χωρίς να τροφοδοτείται καλά ο Λόντσαρ που έπεσε θύμα της σκληρής άμυνας των Ούγγρων. Ο Γενηδουνιάς με τέσσερα γκολ και ο Παπαναστασίου με δύο ήταν οι καλύτεροι της ομάδας του Χρβόγε Κόλιανιν.

Οι Ερυθρόλευκοι (που αγωνίστηκαν χωρίς τον χειρουργημένο Δημήτρη Νικολαΐδη που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν) θα κυνηγήσουν την πρώτη τους νίκη στην προημιτελική φάση απέναντι στην Μπαρτσελονέτα (20/3, 18:00) στο Παπαστράτειο, με τους Ισπανούς να έχουν σημειώσει ήδη την πρώτη νίκη τους εύκολα κόντρα στην Μπρέσια.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Αργυρόπουλος έσπασε το ρόδι στη Βουδαπέστη αλλά γρήγορα ο Ολυμπιακός (μέσα σε 36″) ανέτρεψε την κατάσταση με δύο φοβερά γκολ από Γενηδουνιά και Βάμος για το 1-2.

 

Οι Ούγγροι με επιμέρους 3-0 και δεύτερο προσωπικό γκολ του Αργυρόπουλου έφτασαν στο 4-2 με τους Ερυθρόλευκους να σκοράρουν μετά από 7′ με πέναλτι του Γενηδουνιά (το πρώτο του Φουντούλη λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα χάθηκε). Ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνά του και βρέθηκε στο 5-4 με τον Παπαναστασίου.

 

Ωστόσο, η τρίτη περίοδος κύλησε με καταστροφικό τρόπο. Οι Ερυθρόλευκοι δεν σκόραραν στην τρίτη περίοδο, είχαν πολλά χαμένα σουτ στον παραπάνω και με τους Νάγκι, Μάντιτς και Βίγκβαρι η Φερεντσβάρος μπήκε φορτσάτη και στην τέταρτη για να ανοίξει στα πέντε γκολ τη διαφορά (9-4) στα 5’46” για τη λήξη.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας προσπάθησαν να επιστρέψουν με Παπαναστασίου και Γενηδουνιά αλλά ο Αργυρόπουλος στον παραπάνω και ο Γιάνσικ από τη θέση του φουνταριστού έδωσαν τη νίκη στους Ούγγρους.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-2, 2-2, 2-0, 4-5

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ζακόνι, Μάντιτς 3, Μόλναρ, Μερκούλοφ, Αργυρόπουλος 4, Ντι Σόμα 1, Φεκέτε, Βίγκβαρι 1, Νέμετ, Νάγκι 1, Γιάνσικ 1, Νταμόντε, Βόγκελ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζερδεβάς, Λόντσαρ, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 2, Χαλυβόπουλος, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου, Γκίλλας, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μπαρτσελονέτα – Μπρέσια 12-8

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 11-9

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Μπαρτσελονέτα 3
  2. Φερεντσβάρος 3
  3. Ολυμπιακός 0
  4. Μπρέσια 0
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς