23.3 C
Athens

GP Σαουδικής Αραβίας: Νέος περίπατος για Φερστάπεν και Red Bull στην Τζέντα

Σβηστά ο Μαξ Φερστάπεν αναδείχθηκε νικητής στο GP της Σαουδικής Αραβίας, με τον Σέρχιο Πέρες να παίρνει τη 2η θέση και τον Λεκλέρ να ανεβαίνει ως 3ος στο βάθρο - Οδηγός της ημέρας ο 18χρονος Μπέρμαν που κατέλαβε την 7η θέση στην παρθενική του εμφάνιση, αντικαθιστώντας τον απόντα Σάινθ

Περίπατος για τις Red Bull και στη Σαουδική Αραβία. Ο Μαξ Φερστάπεν δείχνει ότι δεν θα χαριστεί πουθενά για ακόμη μία χρονιά καθώς έκανε το 2/2, την ώρα που ο teammate του Σέρχιο Πέρες, ακολούθησε στη δεύτερη θέση.

Ο αγώνας δεν έκρυβε συγκινήσεις παρά το γρήγορο αυτοκίνητο ασφαλείας στον 5ο γύρο μετά το ατύχημα του Λανς Στρολ. Οι Red Bull είχαν ξεκινήσει ήδη τη βόλτα στη Σαουδική Αραβία, με τον Φερστάπεν να διατηρεί εύκολα την πρώτη θέση και τον Πέρες να έχει προλάβει ήδη να προσπεράσει τον Λεκλέρ.

Με την επιστροφή ξανά στη δράση δεν άλλαξε κάτι και ο Πέρες άνοιξε την απόσταση καλύπτοντας και την ποινή 5 δευτερολέπτων που δέχθηκε στα πιτ για απρόσεκτη έξοδο που παραλίγο να οδηγήσει σε σύγκρουση με τον Αλόνσο.

Νόρις και Χάμιλτον ήταν οι μόνοι που δεν μπήκαν στα πιτ και μέχρι να το κάνουν στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήλπιζαν σε ένα αυτοκίνητο ασφαλείας ώστε να σώσουν τον αγώνα τους. Τελικά αυτό δεν έγιναν και τερμάτισαν στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα.

Μοναχικός ήταν και ο αγώνας για όλους τους υπόλοιπους, με τον Λεκλέρ να παίρνει εύκολα την 3η θέση, τον Πιάστρι να είναι άνετος μετά την είσοδο στα πιτ των Νόρις, Χάμιλτον και να τερματίζει 4ος και τους Αλόνσο και Ράσελ να ακολουθούν.

Το Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας θα θυμάται για πάντα ο Όλιβερ Μπέρμαν. Ο 18χρονος Άγγλος κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Σάινθ που απουσίασε από το Γκραν Πρι εξαιτίας σκωληκοειδίτιδας και έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα τερματίζοντας στην 7η θέση ενώ ξεκίνησε 11ος. Μάλιστα ψηφίστηκε και ως οδηγός της ημέρας.

Τη δεκάδα έκλεισε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ μετά από μια μάχη ανάμεσα σε πολλούς οδηγούς που κράτησε για σχεδόν μισό αγώνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς