19.1 C
Athens

Κλοπ: Ξέρω ότι δεν είμαι κακός προπονητής, αλλά ο Γκουαρδιόλα είναι ο καλύτερος στον κόσμο

Το εγκώμιο του Πεπ Γκουαρδιόλα έπλεξε ο Γιούργκεν Κλοπ λίγες ώρες πριν τη μεγάλη μάχη κορυφής ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League.

Η Λίβερπουλ δεν έχει παρά σεβασμό για την αντίπαλό της για τον τίτλο, Μάντσεστερ Σίτι, συμπλήρωσε ο Γερμανός τεχνικός, καθώς υποβάθμισε τη συζήτηση για τα σχόλια του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ πριν από τη σύγκρουση για την κορυφή της Premier League την Κυριακή (10/3).

Σε συνέντευξή του στο «FourFourTwo», ο αμυντικός της Λίβερπουλ είπε ότι τα τρόπαια σήμαιναν περισσότερα για τη Λίβερπουλ παρά για τη Σίτι λόγω της οικονομικής κατάστασης και στις δύο ομάδες.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Ρούμπεν Ντίας της Σίτι απάντησαν λέγοντας ότι ο Αλεξάντερ-Άρνολντ δεν ξέρει πώς είναι να κερδίζεις ένα «τρεμπλ» και ο Κλοπ κλήθηκε να σχολιάσει το επιχείρημα πριν από τη συνάντηση της Κυριακής με τη Σίτι.

«Δεν είμαι σίγουρος πόσο συχνά σε αυτόν τον σύλλογο πρέπει να λέμε πόσο σεβόμαστε τον αντίπαλο, σε αυτήν την περίπτωση τη Σίτι, και το εννοούμε», είπε ο Κλοπ σήμερα (8/3) σε συνέντευξη Τύπου.

«Ο Πεπ (Γκουαρδιόλα) είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, έχω μια πολύ καλή ζωή χωρίς να είμαι καν κοντά. Ο Χάλαντ είναι ο καλύτερος νούμερο εννιά, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε θα μείνει στην ιστορία, ο Φιλ Φόντεν ο καλύτερος Άγγλος παίκτης αυτή τη στιγμή. Ο Τρεντ το σέβεται αυτό, αλλά είναι γεννημένος στο Λίβερπουλ, έπαιξε σε όλες τις ομάδες νέων. Ένα από τα συνθήματά μας που αγαπώ είναι “This Means More” και σημαίνει περισσότερα, για εμάς, δεν έχουμε ιδέα 100% τι σημαίνει για τους άλλους ανθρώπους».

Πολλά έχουν ειπωθεί για το γεγονός ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η τελευταία συνάντηση μεταξύ Κλοπ και Γκουαρδιόλα, με τον προπονητή της Λίβερπουλ να αποχωρεί στο τέλος αυτής της σεζόν, αλλά ο Γερμανός είπε ότι δεν ήταν αντίπαλοι:

«Δεν νιώθω ότι υπάρχει αντιπαλότητα, καταλαβαίνω γιατί το αποκαλείτε έτσι, αλλά είμαστε και οι δύο αρκετά ανταγωνιστικοί, θέλουμε να κερδίζουμε παιχνίδια», είπε ο Κλοπ.

«Αλλά δεν είναι ανταγωνισμός. Αν βρεθούμε στο μέλλον θα είμαι γεμάτος σεβασμό, νομίζω ότι το έχω πει αρκετά συχνά πόσο τον σέβομαι και θα είχαμε πολλά να πούμε.

Την Κυριακή δεν έχει να κάνει με την τελευταία φορά που είχα αυτή την ευκαιρία, πάντως δεν είμαστε σίγουροι ότι θα μπορούσαμε να βρεθούμε ξανά στο Κύπελλο Αγγλίας».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς