19.7 C
Athens

Ευρωπαϊκές δοκιμασίες στο πόλο για τον Ολυμπιακό: Οι άνδρες στη Βουδαπέστη και ο ελληνικός «εμφύλιος» στις γυναίκες

Ευρωπαϊκές δοκιμασίες έχει το πρόγραμμα του Σαββάτου για τις ομάδες ανδρών και γυναικών στο πόλο του Ολυμπιακού: Η μάχη στη Βουδαπέστη και ο ελληνικός «εμφύλιος» που θα κρίνει την πρόκριση στο Final-4 του LEN Champions League

Με τη δεύτερη… πράξη του ελληνικού «εμφυλίου», ανάμεσα στη Βουλιαγμένη και τον Ολυμπιακό, επαναρχίζει σήμερα (9/3) το Champions League υδατοσφαίρισης γυναικών, μετά από διακοπή 3,5 μηνών, λόγω του Ευρωπαϊκού και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Στο κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη, οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ελληνικές ομάδες θα μονομαχήσουν στις 16:00, σε ένα ματς που πολύ πιθανά θα κρίνει την πρώτη θέση του Δ΄ ομίλου και την πρόκριση στο final-4.

Οι Ερυθρόλευκες έχουν το ξεκάθαρο προβάδισμα, καθώς προηγούνται στην κατάταξη με το απόλυτο των 12 βαθμών σε τέσσερα ματς, ενώ είχαν επικρατήσει 12-7 του ΝΟΒ στο αντίστοιχο παιχνίδι του α΄ γύρου, στον Πειραιά.

Αν νικήσει και πάλι, ο Ολυμπιακός διασφαλίζει και μαθηματικά την επιστροφή του στο final-4 της διοργάνωσης, ενώ ακόμη και σε περίπτωση ήττας διατηρεί το «πάνω χέρι», αφού την τελευταία αγωνιστική (23/3) υποδέχεται την ουραγό του ομίλου Μεντιτεράν.

Απαιτητική πρεμιέρα για τους άνδρες στη Βουδαπέστη

Τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης φάσης, και αφού μεσολάβησαν το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οι οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στο Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών στέκονται στην αφετηρία της φάσης των «8», από την οποία θα προκύψουν οι τέσσερις που θα πάρουν το εισιτήριο για το final-4 της Μάλτας (5-7 Ιουνίου).

Μεταξύ τους και ο Ολυμπιακός, ο οποίος αρχίζει τις υποχρεώσεις του στον Β΄ όμιλο με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς αντιμετωπίζει απόψε (9/3, 21:30) στη Βουδαπέστη τη Φερεντσβάρος. Οι δύο ομάδες, μαζί με την Μπαρτσελονέτα και την Μπρέσια, συνθέτουν ένα πού ισορροπημένο γκρουπ, καθώς και οι τέσσερις ήταν σχεδόν μόνιμοι… θαμώνες του final-8 τα προηγούμενα χρόνια και φέτος καλούνται να δώσουν μεγάλη μάχη για τις δύο προνομιούχες θέσεις.

Ο Χέρβο Κόλιανιν δεν υπολογίζει για τα ματς αυτά τον διεθνή φουνταριστό Δημήτρη Νικολαϊδη, που υποβλήθηκε σε επέμβαση μετά τον τραυματισμό του στο Παγκόσμιο της Ντόχα. Επιπρόσθετα, ο Γιώργος Δερβίσης μόλις επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό (που του στέρησε τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο με την εθνική), ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Αντρο Μπούσλιε και Κώστας Γούβης.

Υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της δυναμικότητας της ουγγρικής ομάδας, το έργο των Πειραιωτών στην πρεμιέρα προβλέπεται δύσκολο, όμως μία ενδεχόμενη ήττα δεν είναι καταστροφική, αφού ο Β΄ όμιλος δείχνει πολύ αμφίρροπος (με τη Μπρέσια να μοιάζει φέτος ένα σκαλί πιο κάτω).

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/3

Μπαρτσελονέτα (Ισπανία)-Μπρέσια (Ιταλία)

Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)-Ολυμπιακός

 

ΠΗΓΗΑΠΕ
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς