17.8 C
Athens

GP Σαουδικής Αραβίας: Ασταμάτητος ο Φερστάπεν, κατέκτησε και πάλι την pole position

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε δεύτερη σερί pole position αφήνοντας δεύτερο τον Σαρλ Λεκλέρ για μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου

Ακόμα μια pole position για τον… μόνιμο παγκόσμιο πρωταθλητή. Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε τη δεύτερη και είναι έτοιμος να ξεκινήσει πρώτος (και) στο δεύτερο Γκραν Πρι της χρονιάς όπως έκανε και στο Μπαχρέιν όπου τελικά πήρε και την πρώτη νίκη της σεζόν 2023/24.

Από την πρώτη σειρά θα ξεκινήσει και ο Σαρλ Λεκλέρ που πήρε τη δεύτερη θέση (για μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου) ενώ 3ος στις κατατακτήριες δοκιμές τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρες με τη Red Bull πια να στοχεύει ξανά στο 1-2.

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Φερνάντο Αλόνσο, στην 5η ο Όσκαρ Πιάστρι, στην 6η ο Λάντο Νόρις και τη 10άδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι Τζορτζ Ράσελ, Λιούις Χάμιλτον, Γιούκι Τσουνόντα και Λανς Στρολ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην 11η θέση βρέθηκε ο πρωτάρης Όλιβερ Μπέρμαν που θα κάνει το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 αντί του Κάρλος Σάινθ που θα υποβληθεί σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς