17 C
Athens

Ρεάλ – Λειψία 1-1: Με την ψυχή στο στόμα οι κάκιστοι Μαδριλένοι, κρίμα κι άδικο για τους Γερμανούς (vid)

Η Λειψία έκανε ό,τι ήθελε τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου και λίγο έλειψε να βάψει «μαύρα» τα 122α γενέθλια των μερένγκες, αλλά δεν είχε την τύχη και τη... διαιτησία με το μέρος της - Στα προημιτελικά του Champions League η Ρεάλ όντας χειρότερη του αντιπάλου της και στα δύο ματς

Η Λειψία ήταν ανώτερη, έχασε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες και στα δύο ματς με την τουλάχιστον νωθρή και σχεδόν αδιάφορη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά στο τέλος δεν πήρε αυτό που της άξιζε, δηλαδή να διεκδικήσει την πρόκριση έστω στην παράταση.

Οι τυχεροί Μαδριλένοι πήραν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση χάρη στα υπέροχα τέρματα των Μπραχίμ Ντίαθ (από το πρώτο ματς) και Βινίσιους στη ρεβάνς του Μπερναμπέου, αν και ο Βραζιλιάνος μάλλον θα έπρεπε να έχει αποβληθεί στιγμές πριν σκοράρει όταν έπιασε από τον λαιμό τον Ορμπάν και τον έριξε κάτω! Τελικώς είδε απλά την κίτρινη κάρτα, ο στόπερ της Λειψίας σκόραρε στο 69′ αλλά οι Γερμανοί δεν βρήκαν δεύτερο τέρμα παρότι έφτασαν κοντά και είπαν το πικρό «αντίο» με το κεφάλι ψηλά!

Ο Όλμο σημάδεψε το δοκάρι από δύσκολη γωνία στην τελευταία καλή φάση του αγώνα και εκεί τα όνειρα της Λειψίας για ένα έξτρα 30λεπτο «έσβησαν» οριστικά, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να προκρίνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά στη φάση των «8» με φόντο την 15η κατάκτηση της τεράστιας ιστορίας της. Αν και με εμφανίσεις σαν τη σημερινή, δεν θα έχει μεγάλη τύχη.

Το τελικό 1-1, όπως και το 0-1 του πρώτου αγώνα στη Γερμανία, σίγουρα κολακεύει τους Μαδριλένους, που προκρίθηκαν αποκλειστικά χάρη στην ατομική τους ποιότητα, την τύχη και τις διαιτητικές αποφάσεις, αφού και σήμερα ο Ιταλός Μάσα «έπαιζε» έδρα. Κι όχι μόνο στη φάση που θα έπρεπε να αποβληθεί ο σκόρερ Βινίσιους.

Στη μεγάλη εικόνα του ματς, οι Γερμανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο, απειλούσαν με συνέπεια την εστία του Λούνιν αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Αυτός που κατάφερε να νικήσει τον Ουκρανό κίπερ ήταν ο στόπερ Ορμπάν, με τη Λειψία να αναζητά με… μανία το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση αλλά η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι και ο Μάσα βιάστηκε να σφυρίξει τη λήξη για να στείλει τη «Βασίλισσα» στα προημιτελικά και τη γερμανική ομάδα σπίτι της.

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΡΕΑΛ: Λουνίν, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Τσουαμενί, Κρόος (78′ Μόντριτς), Καμαβινγκά (46′ Ροντρίγκο), Βαλβέρδε, Μπέλιγχαμ (85′ Χοσέλου), Βινίσιους.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκούλατσι, Χένριχς, Όρμπαν, Λουκεμπά, Ράουμ, Όλμο, Χαϊνταρά (90′ Καμπλ), Σλάγκερ (85′ Έλμας), Σίμονς, Σέσκο (85′ Μπαουμγκάρτνερ), Οπέντα (77′ Πόουλσεν).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς