22.4 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη 3-1: Τσέκαραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά οι Πολίτες

Οι Πολίτες ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο των Δανών στον δρόμο προς την υπεράσπιση του τίτλου τους και συνδύασαν την πρόκριση με ένα ιστορικό ρεκόρ

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Κοπεγχάγη και επικρατώντας με 3-1 και στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του UEFA Champions League.

Οι Πολίτες ξεπέρασαν εύκολα με συνολικό σκορ 6-2 το εμπόδιο της Κοπεγχάγης στον δρόμο προς την υπεράσπιση του τίτλου τους. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Από εκεί και πέρα κατέβασε ρυθμό και δεν επηρεάστηκε ούτε όταν η Κοπεγχάγη μείωσε στο σκορ.

Το 1-0 έγινε στο 5′ με τον Ακάντζι να πιάνει ωραίο σουτ στην κίνηση μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν άργησε να βρει και δεύτερο τέρμα, το οποίο ήρθε 4 λεπτά αργότερα και μετά από λάθος του Γκραμπάρα που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια σε σουτ του Άλβαρες.

Το πιο όμορφο γκολ πάντως ήρθε από την πλευρά των Δανών στο 29′, με τον Ελιονούσι να γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και να πλασάρει μέσα από την περιοχή για να μειώσει σε 2-1.

Φάσεις πολλές δεν υπήρχαν στο παιχνίδι και όταν αυτές γινόταν με καλές προοπτικές κατέληγαν στα δίχτυα. Έτσι και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χάλαντ σκόραρε για το 3-1 και οι Πολίτες έφτασαν σε μια ιστορική επίδοση καθώς έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία των μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων που σκοράρουν τρία και παραπάνω τέρματα σε εννιά συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε ακόμη παραπάνω και οι γηπεδούχοι είχαν μόλις μία πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για το 4-1. Αυτή ήρθε στις καθυστερήσεις του αγώνα με το σουτ του Ρίκο Λιούις να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στα άσχημα για την ομάδα του Γκουαρδιόλα ο τραυματισμός του Νούνιες, που αποχώρησε αναγκαστικά από το παιχνίδι με χτύπημα στο χέρι μετά από πτώση που είχε.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ 3-1 (ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΚΟΡ: 6-2)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Λιούις, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας (68′ Στόουνς), Γκβάρντιολ, Ρόδρι (46′ Γκόμεθ), Κόβατσιτς, Νούνιες (74′ Χάμιλτον), Άλβαρες, Μπομπ, Χάλαντ (88′ Ράιτ)

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκραμπάρα, Άνκερσεν, Γέλερτ (78′ Μέλινγκ), Βάβρο, Μακένα, Ντικς, Φρόχολντ (58′ Μάτσον), Όσκαρσον (68′ Κορνέλιους), Κλεμ (68′ Χόιλουντ), Ατσούρι (58′ Μπάρτζι), Ελιουνούσι

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς