16.2 C
Athens

Λούντζης: Μεγάλη η απώλεια του Γουόκαπ, βλέπουμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικό

Ο Μιχάλης Λούντζης υποστήριξε πως είναι μεγάλη η απώλεια του Τόμας Γουόκαπ ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού κόντρα στη Βίρτους και τόνισε πως θα χρειαστεί όλοι να βγάλουν πολλή ενέργεια απέναντι σε μια σκληρή ομάδα που βγάζει ένταση για 40′.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ματς με τη Βίρτους: «Αρκετά κρίσιμο το παιχνίδι με την Βίρτους, στο σημείο της σεζόν που βρισκόμαστε. Πολλές ομάδες παλεύουν για μια θέση στα Play Offs και το πλεονέκτημα έδρας, οπότε δεν έχουμε το περιθώριο να μην βλέπουμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Είναι ένα ματς στην έδρα μας, η Βίρτους είναι μπροστά μας, οπότε πρέπει να κερδίσουμε».

Για την απουσία του Γουόκαπ: «Είναι μεγάλη απώλεια για εμάς. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις τον Γουόκαπ στην ομάδα. Δυστυχώς, στο μπάσκετ υπάρχουν και οι τραυματισμοί. Αυτό το παιχνίδι θα το παίξουμε χωρίς τον Τόμας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να βγάλουμε πάρα πολλή ενέργεια. Να ξεκινήσουμε από την άμυνα και να βγάλουμε σκληράδα εκεί και να κάνουμε το παιχνίδι μας, να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας».

Για τα χαρακτηριστικά των Ιταλών: «Η σκληράδα που βγάζουν και το γεγονός ότι και εκείνοι δείχνουν ότι θέλουν πάρα πολύ την κάθε νίκη. Δεν αφήνουν καμία φάση να πάει χαμένη και για 40’ προσπαθούν να πιέσουν».

Για το πως ο Ολυμπιακός μπορεί να καλύπτει τις απουσίες του: «Νιώθουμε καλά, είμαστε όλοι αρκετά έμπειροι. Όλοι ξέρουμε τον τρόπο με τον οποίο θέλει ο κόουτς να παίζεται το παιχνίδι. Όλοι έχουμε μπει στην φιλοσοφία του και σε άμυνα και σε επίθεση και όλο αυτό βγαίνει προς τα έξω, είτε με απουσίες είτε χωρίς».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς