19.9 C
Athens

Ο Χέιλ είναι ο απόλυτος ηγέτης σε μια ονειρική σεζόν για τον Προμηθέα

Ο Χάντερ Χέιλ δικαίωσε τις προσδοκίες των ανθρώπων του Προμηθέα και ο πρώτος σκόρερ της περασμένης σεζόν στην Αδριατική Λίγκα έχει εξελιχθεί στον απόλυτο ηγέτη των Πατρινών

Ο Προμηθέας πήρε μια τεράστια νίκη απέναντι στη Μούρθια και πλέον η πρόκριση στην 8άδα του Basketball Champions League δεν μοιάζει μεγάλο όνειρο αλλά ρεαλιστικός στόχος.

Με τον Κάουαν να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι και τον Χάντερ Χέιλ να είναι ψυχρός εκτελεστής, οι Πατρινοί λύγισαν τους Ισπανούς που ήταν αήττητοι έως τώρα στον όμιλο και μετρούσαν συνολικά τη φετινή σεζόν μόλις μία ήττα στο Basketball Champions League, αυτή από την Τορτόνα στις 18 Οκτωβρίου.

Προμηθέας – Μούρθια 79-78: Τεράστια νίκη με εκτελεστή Κάουαν και λυτρωτή Χέιλ

Το μόνο που απομένει πια για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ώστε να πάρει την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης είναι να κερδίσει την άλλη Τετάρτη (13/3) τη Χάποελ Χολόν στην Πάτρα.

Όπως και να έχει η χρονιά έως τώρα μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένη κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμη και αν χαθεί στις λεπτομέρειες η πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία δεν μπορεί να μην έχει δίπλα της το όνομα του Χάντερ Χέιλ που δικαίωσε στο απόλυτο και ακόμη παραπάνω τις προσδοκίες των ανθρώπων του Προμηθέα. Ο Αμερικανός μετακόμισε στη χώρα μας ως πρώτος σκόρερ στην περσινή Αδριατική Λίγκα με τη φανέλα της Μπόρατς Τσάτσακ και έχει αποδειχθεί λίρα εκατό για τους Πατρινούς.

Ο Χέιλ ερχόταν με καλές προδιαγραφές για να αγωνιστεί στην Ελλάδα, όμως δύσκολα θα περίμενε κανείς αυτό το εντυπωσιακό του ξεπέταγμα με τη φανέλα των Πατρινών.

Ο ίδιος πάντως φρόντισε να δείξει από νωρίς ποιος είναι αφού μόλις στο ντεμπούτο του στην Basket League πέτυχε 32 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αυτά τα νούμερα σε συνδυασμό με τα 2 κοψίματα και τα 5 κερδισμένα φάουλ του έδωσαν το βραβείο του MVP στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Αμερικανός έδειξε από πολύ νωρίς πως ήρθε για να παίξει τον ρόλο του ηγέτη στους Πατρινούς, κάτι το οποίο κάνει εξαιρετικά μέχρι και σήμερα. Μάλιστα ο ίδιος απέδειξε πόσο μαχητικός είναι όταν έπαθε κάταγμα στον αντίχειρα στις αρχές Δεκεμβρίου και η εκτίμηση ήταν πως θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο μήνες. Ο Χέιλ όμως διέψευσε τους πάντες και επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ (25 μέρες) για να συνεχίσει τη δουλειά που είχε αφήσει στη μέση.

Αυτό κάνει μέχρι και σήμερα όπου χάρισε τη νίκη απέναντι στη Μούρθια με μεγάλο δίποντο 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης. Λίγες μέρες πριν κόντρα στον Άρη (2/3) είχε φροντίσει να πραγματοποιήσει ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση και να είναι εκ των πρωταγωνιστών στη νίκη της ομάδας του.

Μάλιστα η εμφάνιση αυτή συνδυάστηκε με ιστορικά ρεκόρ καθώς με τους 16 πόντους που πέτυχε κόντρα στους Κίτρινους έγινε 15ος παίκτης στην ιστορία του Προμηθέα στην Basket League που έφτασε και ξεπέρασε τους 300 πόντους.

Επιπλέον με τα 2 εύστοχα τρίποντα που είχε μπήκε στην πρώτη 10άδα της ιστορικής λίστας της αχαϊκής ομάδας. Φτάνοντας μάλιστα τα 53 σκαρφάλωσε στην 8η θέση αφού ξεπέρασε κατά σειρά τον Αρνόλντας Κουλμπόκα που είχε 51 την περσινή σεζόν, τον Χάρη Γιαννόπουλο που είχε 52 στη διετία 2020-22 και τον Λεωνίδα Κασελάκη που είχε 52 στη διετία 2018-20.

 

Ο Χέιλ μετράει τη φετινή σεζόν 17,8 πόντους κατά μέσο όρο σε 17 συμμετοχές στην Basket League και 16,3 πόντους σε 10 εμφανίσεις στο Basketball Champions League.

Αυτοί οι αριθμοί είναι μόνο η αρχή για τον 26χρονο Αμερικανό που είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στα ελληνικά μπασκετικά γήπεδα τη φετινή σεζόν και θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το στάτους του Προμηθέα αν αυτός μπορέσει να τον κρατήσει παρά το γεγονός πως μοιάζει δύσκολο…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς