22.4 C
Athens

ΑΕΚ – Χάποελ Χολόν 108-112: Η αυτοκτονία της χρονιάς στο ματς του αιώνα για το BCL, αποκλείστηκε η Ένωση (vid)

Μία φορά στα 100 χρόνια γίνονται τα όσα είδαμε στα Άνω Λιόσια στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Χάποελ Χολόν που κρίθηκε μετά από τρεις ώρες και 3 παρατάσεις: Δείτε τα όσα απίστευτα έγιναν σ' ένα σενάριο αποκλεισμού για την Ένωση που δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο μεγαλύτερος εχθρός της

Αυτά που έγιναν απόψε στα Άνω Λιόσια απλά δεν περιγράφονται!

Όσες λέξεις και να βρούμε, δεν θα μπορέσουν να δώσουν την πλήρη εικόνα σε κάποιον που δεν παρακολούθησε τη δραματική αναμέτρηση των τριών ωρών και των τριών παρατάσεων ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Χάποελ Χολόν!

Το τελικό 108-112 μας παραπέμπει σε… Ρεάλ-Εφές για τη Euroleague και το ιστορικό εκείνο παιχνίδι των τεσσάρων παρατάσεων, ωστόσο στα άδεια Λιόσια (από απόφαση της FIBA για λόγους ασφαλείας) τα είδαμε όλα, με το ένα σενάριο να είναι πιο ακραίο απ’ το άλλο!

Η Ένωση αυτοκτόνησε σε δύο περιπτώσεις όταν στην πρώτη παράταση πήρε διαφορά 10 πόντων και την έχασε σε διάστημα 1,5 λεπτού κι όταν στο τέλος της τρίτης παράτασης είδε τον Μίσγκαβ των Ισραηλινών να αστοχεί σε δύο βολές, αλλά τον Καράμπελα να κάνει ακόμη μεγαλύτερη γκάφα στην επαναφορά δίνοντας νέες βολές στους φιλοξενούμενους, οι οποίος μπήκαν στο καλάθι και άφησαν οριστικά την ομάδα του Ζούρου εκτός συνέχειας στο Basketball Champions League. Mία φορά στα 100 χρόνια τα όσα έγιναν σήμερα!

Ο Κουζμίνσκας έβαλε 40 πόντους στην κορυφαία του βραδιά στην επαγγελματική του καριέρα μέχρι σήμερα, αλλά δεν ήταν αρκετή για να δώσει οξυγόνο στην Ένωση που με τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς αποχαιρετά με τον πλέον οδυνηρό τρόπο το Basketball Champions League από τη φάση των «16».

Στην κανονική διάρκεια και πριν την… παράνοια των τριών παρατάσεων, η ΑΕΚ είχε κάνει την πρώτη της «αυτοκτονία» χάνοντας την τελευταία κατοχή, ωστόσο ο ΜακΚόλ απάντησε με δική του αυτοχειρία, αστόχησε στις δύο βολές και το ματς οδηγήθηκε σε έξτρα πεντάλεπτο (που τελικά εξελίχθηκε σε 15λεπτο), στο οποίο κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε!

Ο ένας έδινε τη νίκη στον άλλον και τελικά την πήραν οι Ισραηλινοί με τις εύστοχες βολές του Μιζγκάφ (με την δεύτερη) μετά το ολέθριο λάθος του Καράμπελα για την ΑΕΚ.

Για την Ένωση συγκλονιστική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κουζμίνσκας με 40 πόντους, με τον ΜακΡέι να ακολουθεί με 27 πόντους και τον Ραντλ να προσθέτει 13 πόντους.

Για τους νικητές, μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κρόουφορντ, αφού ήταν ο λιγότερο μοιραίος και με 19 πόντους αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ των φιλοξενούμενων.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κόντε, Γιλμάζ, Λαντσαρίνι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-15, 38-36, 57-61, 77-77, 90-90 (α’ παρ.), 100-100 (β’ παρ.), 108-112 (γ’ παρ.)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς