22.1 C
Athens

ΑΕΚ: Δοκιμάζεται το εκτός έδρας αήττητο

Η ΑΕΚ δίνει σε λίγη ώρα στην Τούμπα τον πιο δύσκολο αγώνα που της απομένει για να «κλείσει» ένα χρόνο χωρίς εκτός έδρας ήττα στη Super League

Ήταν 1η Οκτωβρίου 2017 όταν η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ έχασε με 2-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα (47′ Μουνάφο, 81′ Μανιάς) και είδε να της κόβεται ο αέρας που είχε αποκτήσει μία εβδομάδα νωρίτερα, με την εντυπωσιακή ανατροπή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (3-2 από 0-2). Αυτή, όμως, αποδείχθηκε η τελευταία εκτός έδρας ήττα της στο περσινό πρωτάθλημα.

Ακόμα και στο αλήστου μνήμης ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στις 11 Μαρτίου, η «Ένωση» γλίτωσε χάρη στην ένοπλη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, που προκάλεσε την υπέρ της κατακύρωση του αγώνα με 3-0 -μια και ο διαιτητής Κομίνης είχε μετρήσει, όπως προέκυψε από το φύλλο αγώνα, το γκολ που πέτυχε ο Φερνάντο Βαρέλα στο 88′. Έτσι το αήττητο διατηρήθηκε κι έφτασε να συνεχίζεται μέχρι σήμερα, μια και στον πρώτο φετινό εκτός έδρας αγώνα στη μοναδική έδρα στην οποία έχασε πέρυσι (στην Τρίπολη), πήρε τη νίκη με 1-0 (33′ πέν. Μάνταλος).

Σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου 2018, η ΑΕΚ δοκιμάζεται ξανά στην Τούμπα και το εκτός έδρας αήττητο που κρατάει έντεκα μήνες και κάτι, αλλά και των 13 αγώνες (με 8 νίκες και 5 ισοπαλίες) απειλείται όσο ποτέ από τον ΠΑΟΚ. Αλλά ακόμα κι αν φύγει αλώβητη απόψε από την Τούμπα, ακολουθεί κι άλλο δύσκολο ματς το προσεχές Σάββατο (29 Σεπτεμβρίου) με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για να συμπληρώσει ένα ημερολογιακό έτος αήττητη και να βελτιώσει το ρεκόρ της στην Α’ Εθνική, που είναι ένα ολοστρόγγυλο δωδεκάμηνο μεταξύ των δύο ηττών!

Η επίδοση καταγράφηκε πριν από δέκα χρόνια. Στις 5 Οκτωβρίου 2008, έχασε 2-0 από τον Ολυμπιακό (62′ Κοβάτσεβιτς, 66′ Ντιόγκο) και έμεινε έκτοτε αήττητη μακριά από την έδρα της σε 17 αγώνες πρωταθλήματος και πλέι οφ, μέχρι που στις 5 Οκτωβρίου 2009, τη «λύγισε» η Ξάνθη (1-0 με γκολ του Πόι στο 21′)! Το παράδοξο είναι ότι το αήττητο σερί της «Ένωσης» είχε αρχίσει με το περιβόητο 3-3 με αντίπαλο τον Θρασύβουλο στη Φυλή. Ένα ματς στο οποίο είχε προηγηθεί με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο τέλος απειλήθηκε έως και με ήττα και αποτέλεσε την αφορμή για την αντικατάσταση του Γιώργου Δώνη με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς