21.7 C
Athens

Ξιφασκία: Εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού η Δώρα Γκουντούρα

Μετά το παγκόσμιο κύπελλο «Ακρόπολις», η Δώρα Γκουντούρα εξασφάλισε οριστικά μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στο αγώνισμα της σπάθης.

Η Ελληνίδα ξιφομάχος έφτασε τους 174 βαθμούς στην Ολυμπιακή κατάταξη και έχει στα χέρια της την ατομική πρόκριση, ανεξάρτητα από την έκβαση του τελευταίου αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου, στο Σιντ-Νίκλαας του Βελγίου (15-17 Μαρτίου).

Θα είναι η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή της αθλήτριας του Θανάση Δελενίκα μετά το Τόκιο το 2021 (21η θέση) και η 16η διοργάνωση με ελληνική συμμετοχή στην ξιφασκία. Επίσης, η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο στο όπλο της σπάθης γυναικών για τέταρτη διαδοχική διοργάνωση μετά το 2012 (Βασιλική Βουγιούκα), το 2016 (Βασιλική Βουγιούκα) και το 2021 (Δώρα Γκουντούρα).

Η Δέσποινα Γεωργιάδου αντίθετα δεν θα μπορέσει να βρεθεί στο Παρίσι, παρότι βρίσκεται στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης και παρότι είναι η δευτεραθλήτρια κόσμου του 2023. Με το βέλτιστο σενάριο για την ίδια στο Βέλγιο, η αθλήτρια του Χρήστου Σαΐνη μπορεί να φτάσει μέχρι τους 172β., δύο λιγότερους από την Γκουντούρα.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν έχει ελπίδες πρόκρισης στο ομαδικό, υπάρχει μόνο ένα διαθέσιμο ατομικό εισιτήριο για την Ελλάδα σύμφωνα με το ισχύον Ολυμπιακό σύστημα πρόκρισης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς