16.9 C
Athens

Του… πάει η ΑΕΚ του Βιεϊρίνια

Το γκολ δεν είναι το «φόρτε» του Αντρέ Βιεϊρίνια, όταν όμως βρίσκει απέναντί του την ΑΕΚ, κάτι παθαίνει

Ο Πορτογάλος άσος ήταν ο θετικός πρωταγωνιστής των θλιβερών γεγονότων του ντέρμπι του περασμένου Μαρτίου με την «Ένωση», μια και ήταν ο μόνος παίκτης του ΠΑΟΚ που αντέδρασε στην εισβολή του Ιβάν Σαββίδη. Ξεχωρίζει, όμως, και για αγωνιστικούς λόγους όταν αντιμετωπίζει την ΑΕΚ, μια και είναι ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης εναντίον της, με τρία γκολ.

Δεν είναι τόσο περίεργο, αν αναλογιστούμε ότι ο Βιεϊρίνια παίζει για έκτη χρονιά στον ΠΑΟΚ και έχει αντιμετωπίσει την ΑΕΚ 14 φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το γεγονός, όμως, ότι τελευταία αγωνίζεται κυρίως στη θέση του αριστερού μπακ, δίνει μία αξία στο στατιστικό στοιχείο, όπως και ότι έχει συνολικά 30 τέρματα στην εν Ελλάδι καριέρα του, επομένως το 10%  είναι εναντίον της «Ένωσης». Μόνο εναντίον της Ξάνθης και του Ολυμπιακού Βόλου έχει σκοράρει τόσες φορές.

Ο 32χρονος άσος άνοιξε το σκορ στον περσινό τελικό του Κυπέλλου (2-0), τη στιγμή που είχε μόλις ένα γκολ όλη την υπόλοιπη σεζόν. Από ένα τέρμα πέτυχε και στις εντός έδρας νίκες του ΠΑΟΚ για τα πρωταθλήματα του 2011-12 (3-0) και του 2010-11 (2-1).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς