19.7 C
Athens

Ρεκόρ κλεψιμάτων ο Κάνααν στο ματς με το Περιστέρι

Την κορυφαία επίδοση παίκτη του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα ισοφάρισε ο Αϊζάια Κάνααν με τα έξι κλεψίματα που έγραψε η στατιστική στο ματς της Δευτέρας απέναντι στο Περιστέρι.

Ο Αμερικανός γκαρντ έγινε ο 7ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Basket League που φτάνει τον αριθμό έξι, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Θύμιου Μπακατσιά στο παιχνίδι με τη Λάρισα τη σεζόν 1994-95, του Ντέιβιντ Ρίβερς στον 3ο τελικό των πλέι οφ του 1997 με την ΑΕΚ, του Μίλαν Τόμιτς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα τη σεζόν 1997-98 και του Θοδωρή Παπαλουκά στον 3ο τελικό των πλέι οφ του 2010 κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Έξι κλεψίματα είχαν επίσης καταγράψει στο παρελθόν με τους Ερυθρόλευκους οι Δημήτρης Κατσίβελης και Ντι Τζέι Στρόμπερι.

Με τα έξι κλεψίματα, ο Αϊζάια Κάνααν ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση της φετινής περιόδου, όσα είχε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στο εκτός έδρας παιχνίδι του Αμαρουσίου με τον Απόλλωνα, ένα λιγότερο από τα επτά των Λούκα Βιλντόσα και Ρόνι Χάρελ.

Ο Αμερικανός γκαρντ κατάφερε κάτι ακόμη χθες που έχει την αξία του σε στατιστικό επίπεδο. Έχοντας 3/7 τρίποντα έγινε ο 8ος ξένος στην ιστορία του Ολυμπιακού που έφτασε τα 80+ εύστοχα σουτ στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Φτάνοντας τα 82 εύστοχα τρίποντα στην Basket League, ο Κάνααν «σκαρφάλωσε» στην 6η θέση της λίστας των «ερυθρόλευκων». Μέσα από το ματς στο Περιστέρι ξεπέρασε τον Έντι Τζόνσον (1994-95) και τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους (2011-13) που είχαν από 80.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς