18.7 C
Athens

Περιστέρι – Ολυμπιακός 67-85: Με τσίτα τα γκάζια οι Ερυθρόλευκοι (vid)

Ο Ολυμπιακός πήρε σβάρνα και το Περιστέρι παρά τις πολλές απουσίες του, αλλά αγωνιά για την κατάσταση του Τόμας Γουόκαπ που αποχώρησε στην αρχή του αγώνα με τραυματισμό - Κορυφαίοι Πίτερς και Κάνααν για τους νταμπλούχους, εξαιρετικός ο Λούντζης που βγήκε μπροστά τη στιγμή που τον χρειάστηκε η ομάδα του

Η ζωή του Ολυμπιακού σε επίπεδο απουσιών την τελευταία εβδομάδα δεν είναι καθόλου εύκολη και στο Περιστέρι το βράδυ της Δευτέρας (4/3) έγινε ακόμα πιο δύσκολη με την αποχώρηση του Τόμας Γουόκαπ (φάνηκε για ελαφρύ διάστρεμμα και προφυλάχθηκε) στην πρώτη περίοδο.

Οι Ερυθρόλευκοι μετά τη μεγάλη νίκη στο Κάουνας και πριν το κρίσιμο παιχνίδι στο ΣΕΦ με τη Βίρτους την Πέμπτη – και παρά τις τόσες πολλές απουσίες στην περιφέρειά τους – πήραν με τσίτα τα γκάζια το ροζ φύλλο αγώνα (67-85) απέναντι στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.

 

Ο Άλεκ Πίτερς με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο πολυτιμότερος για τον Ολυμπιακό, αν και σημαντικό χειροκρότημα αξίζει στον Μιχάλη Λούντζη που πήρε αρκετό χρόνο και βοήθησε σε άμυνα και επίθεση (12 πόντοι με 3/6 τρίποντα, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα). Ο Κάνααν ήταν επίσης εξαιρετικός στην άμυνα (6 κλεψίματα) ενώ είχε και 13 πόντους.

Οι Ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν χωρίς τους τρεις τραυματίες (Γουίλιαμς-Γκος, Λαρεντζάκης, Ναζ Μήτρου-Λονγκ) ενώ εκτός λίστας βρίσκονται οι Σίκμα, Μπραζντέικις (πήρε τη θέση του ο ΜακΚίσικ) και Μιλουτίνοφ (που παραμένει τραυματίας).

Το Περιστέρι δεν αντιμετώπισε προβλήματα, προσπάθησε να κοντράρει τους Ερυθρόλευκους στη δεύτερη περίοδο αλλά ο Ολυμπιακός καθάρισε στην τρίτη και περιμένει ευχάριστα για τον Τόμας Γουόκαπ που αποχώρησε με τραυματισμό (προσγειώθηκε άτσαλα και γύρισε το πόδι του) στα 1’54” για τη λήξη της πρώτης περιόδου.

 

Για το Περιστέρι το πάλεψαν οι Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ (14π.) και Τόμπσον, με τον Ζούγρη να παίρνει χρόνο στην 4η περίοδο και να δείχνει καλά στοιχεία.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Κάνααν μπήκε πολύ ζεστά στο παιχνίδι και ήταν πολύ εύστοχος από μακριά, με τον Ολυμπιακό να διαβάζει καλά τις επιθέσεις των γηπεδούχων και να μαζεύει τα ριμπάουντ για να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και να βγάζει καταπληκτικούς αιφνιδιασμούς με σκαστές πάσες και πολύ γρήγορη κυκλοφορία.

 

Ο Βασίλης Σπανούλης προσπαθούσε μάταια να αφυπνίσει τους παίκτες του, με τον Ολυμπιακό να ανοίγει τη διαφορά σε διψήφια νούμερα από νωρίς με τον κεφάτο Πίτερς (10-20). Ο τραυματισμός του Γουόκαπ άλλαξε για λίγο το μομέντουμ, με τους Ερυθρόλευκους να προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και στην άμυνα.

Το Περιστέρι έβαλε κάποια μακρινά σουτ με Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ και Γουίλιαμς, σε ένα διάστημα που ο Γιώργος Μπαρτζώκας «έχασε» με τέσσερα γρήγορα φάουλ (μέσα σε αυτά ήταν και τεχνική ποινή) τον ΜακΚίσικ, αφήνοντας έτσι τον Ολυμπιακό με Λούντζη και Κάνααν στο «1» και στο «2».

 

Το Περιστέρι συνέχισε την αντεπίθεσή του και πλησίασε στους τρεις (33-36) που ήταν η μικρότερη διαφορά αλλά Λούντζης, Πετρούσεφ και Ράιτ έφεραν τους Ερυθρόλευκους στο +9 (39-48) στο τέλος του ημιχρόνου.

Οι Πειραιώτες μπήκαν στην τρίτη περίοδο με το πόδι στο γκάζι και με το επιμέρους 9-22 ουσιαστικά τελείωσαν μια και καλή το παιχνίδι. Με Λούντζη, Κάνααν και Φαλ ο Ολυμπιακός έπαιξε τρομερή άμυνα, βρήκε πολλά καλάθια στον αιφνιδιασμό και ο Πίτερς από μακριά άνοιξε κι άλλο τη διαφορά που έφτασε στο +22 (48-70) με αποτέλεσμα το τέταρτο δεκάλεπτο να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Άπαντες το αντιλήφθηκαν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας συνέχισε τη διαχείριση του χρόνου των παικτών του επαναφέροντας τον ΜακΚίσικ και δίνοντας χρόνο και στον Τανούλη. Το Περιστέρι δεν είχε τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο στα τελευταία λεπτά (αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή) και το μόνο που μπορεί να κρατήσει είναι η θετική εικόνα του Βαγγέλη Ζούγρη.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου – Τζιοπάνος – Τηγάνης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-25, 39-48, 48-70, 67-85

Τα ομαδικά στατιστικά του Περιστερίου: 13/31 δίποντα, 9/27 τρίποντα, 14/16 βολές, 27 ριμπάουντ (18 αμυντικά – 9 επιθετικά), 18 ασίστ, 17 λάθη, 12 κλεψίματα

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 20/33 δίποντα, 11/25 τρίποντα, 12/18 βολές, 39 ριμπάουντ (28 αμυντικά – 11 επιθετικά), 21 ασίστ, 18 λάθη, 10 κλεψίματα, 1 μπλοκ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σπανούλης): Ράγκλαντ 2 (4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 4 λάθη), Ντάνγκουμπιτς 2, Λοβ 3 (1/3 τρίποντα, 4 λάθη), Κασελάκης 6 (2), Τόμπσον 10 , Μήτρου-Λονγκ 14 (3/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 λάθη) , Ξανθόπουλος (5 ασίστ), Πουλιανίτης 3 (1), Ρένφρο 2, Γουίλιαμς 8 (1/6 τρίποντα, 3 ασίστ) , Χουγκάζ 10 (2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Ζούγρης 7

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2 (3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κάνααν 13 (3/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα, 5 λάθη), Φαλ 4 (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πίτερς 19 (2/2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Ράιτ 9 (7 ριμπάουντ), Λούντζης 12 (3/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 λάθη), Πετρούσεφ 10, Παπανικολάου 7 (1), Τανούλης, ΜακΚίσικ 9 (2/4 τρίποντα, 3 ασίστ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς