24 C
Athens

Η εθνική χάντμπολ θα δώσει δύο σπουδαία φιλικά με την Ισλανδία στην Αθήνα

Δύο πολύ σπουδαία φιλικά στην Αθήνα κόντρα στην εθνική ομάδα της Ισλανδίας θα δώσει η εθνική Ελλάδας το διήμερο 15-16 Μαρτίου στην Αθήνα ώστε να τεστάρει τις δυνάμεις της ενόψει των προκριματικών αγώνων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2025.

Οι Ισλανδοί διαθέτουν μια εξαιρετική ομάδα με πολύ σπουδαίες προσωπικότητες ενώ έχουν κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«H Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώνει ότι αποδέχθηκε την πρόταση της Ισλανδικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ για τη διεξαγωγή δύο διεθνών φιλικών στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο χωρών για τα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών του 2025.

Οι δύο διεθνείς φιλικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 15-16 Μαρτίου στην Αθήνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Ισλανδία θα βρίσκεται στην Ελλάδα για προετοιμασία όλη την εβδομάδα (11-17/3) εκμεταλλευόμενη τη διακοπή των Εθνικών πρωταθλημάτων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπορέσει να προετοιμαστεί κατάλληλα και να τεστάρει τις δυνάμεις του σε δύο πολύ απαιτητικά παιχνίδια, ενόψει των επίσημων αναμετρήσεων με την Ολλανδία τον Μάιο για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025.

Η πρόταση της Ισλανδικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η Εθνική Ανδρών έχει αλλάξει επίπεδο, έχοντας κερδίσει το σεβασμό των κορυφαίων χωρών.

Η Ισλανδία συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις του χάντμπολ με δική της σπουδαία σχολή για το άθλημα που έχει αναδείξει τεράστιους αθλητές και προπονητές.

Ήταν ασημένια Ολυμπιονίκης το 2008 και χάλκινη στο EURO του 2010, ενώ έχει πάρει μέρος σε 42 τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, 22 φορές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 13 φορές σε EURO και 7 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες»

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς