22.4 C
Athens

Θλίψη στο παγκόσμιο βόλεϊ για τον ξαφνικό θάνατο της Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη επικρατεί στο παγκόσμιο βόλεϊ και την οικογένεια του Παναθηναϊκού για τον ξαφνικό θάνατο από ανακοπή καρδιάς της 46χρονης Ρούξι Ντουμιτρέσκου, της άλλοτε αρχηγού των Πρασίνων και μέλους της εθνικής Ελλάδας από το 2004 μέχρι το 2009

Θλίψη επικρατεί στο παγκόσμιο βόλεϊ και την οικογένεια του Παναθηναϊκού για τον ξαφνικό θάνατο από ανακοπή καρδιάς της 46χρονης Ρούξι Ντουμιτρέσκου, της άλλοτε αρχηγού των Πρασίνων και μέλους της εθνικής Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών και κορυφαίας αθλήτριας στη Ρουμανία.

Την τραγική είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η ρουμανική Ομοσπονδία πετοσφαίρισης.

Τα όσα αναφέρει η ρουμάνικη ομοσπονδία βόλεϊ στο «αντίο» της στη Ρούξι:

«Ομαλός δρόμος για τα αστέρια, Ρούξι Ντουμιτρέσκου.

Τρομερά νέα στο γυναικείο βόλεϊ της Ρουμανίας! Το βράδυ της Κυριακής, μόλις 46 ετών, ο Ρούξι Ντουμιτρέσκου, πρώην σπουδαία παίκτρια που εξελίχθηκε τόσο για την εθνική Ρουμανίας όσο και για την Ελλάδα. Γεννημένη στο Rm. V âlcea, αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία στην Dacia Pitesti.

Στη συνέχεια πήγε στην Ελλάδα, αρχηγός Παναθηναϊκού Αθηνών και καλύτερη παίκτρια της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004. Ως ένδειξη σεβασμού οι Έλληνες απέσυρα τη φανέλα του Νο.9 τη στιγμή που ανακοίνωσε πως θα σταματήσει το βόλεϊ.

Επέστρεψε στη χώρα και ήταν προπονήτρια στην Alpha Volleyball Sibiu, ιδιωτικό σύλλογο.

Δυστυχώς η καρδιά της σταμάτησε το βράδυ της Κυριακής, για πάντα. Θα κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη της! Ομαλός δρόμος, στα αστέρια, Ρούξι Ντουμιτρέσκου».

Με τις Πράσινες αγωνίστηκε από το 2003 μέχρι και το 2010 και σε αυτό το διάστημα κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και ήταν φιναλίστ το 2009 στον τελικό του CEV Challenge Cup, με την Ρουμάνα αθλήτρια να γίνεται αρχηγός του «τριφυλλιού» και να βλέπει τη φανέλα με το όνομά της και το Νο. 9 στην πλάτη να αποσύρεται, ως ένδειξη σεβασμού του Παναθηναϊκού για την τεράστια προσφορά της στο σύλλογο.

Είχε πάρει την ελληνική υπηκοότητα και ήταν η MVP της εθνικής Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 φορώντας το εθνόσημο από το 2004 μέχρι το 2009, ενώ στη χώρα μας ξεκίνησε την σπουδαία καριέρα της από την ομάδα των Βριλησσίων.

Σημειώνεται πως η Ρουξάνα Ντουμιτρέσκου ήταν παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη (πρώτη του σύζυγος) και μαζί του είχε αποκτήσει έναν γιο, τον Φίλιππο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς