17.9 C
Athens

Η μάχη για τον τίτλο τώρα ξεκινά: Αυτά είναι τα κριτήρια ισοβαθμίας των τεσσάρων πριν την κλήρωση των πλέι οφ

Αυτά είναι τα τρία -κατά σειρά- κριτήρια ισοβαθμίας σε περίπτωση που ο φετινός τίτλος της Super League παιχτεί στο... νήμα: Η κλήρωση των πλέι οφ και πώς μπαίνουν οι τέσσερις διεκδικητές στο μίνι πρωτάθλημα των ντέρμπι

Η κούρσα χωρά -για την ώρα- τέσσερις, αλλά ο θρόνος του πρωταθλητή στη Super League μόνο έναν!

Η μεγάλη μάχη των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος ξεκινά άτυπα με τη σημερινή (4/3, 15:00) κλήρωση των 10 αγωνιστικών που θα κρίνουν τα πάντα αναφορικά με τον φετινό τίτλο, αλλά και τις δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν μέσω των πλέι άουτ.

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη μάχη με μόλις τέσσερις βαθμούς διαφοράς από το τέταρτο «τριφύλλι» μέχρι την «ασπρόμαυρη» κορυφή.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έκοψε πρώτος το νήμα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος όντας στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν η καλύτερη ομάδα στο χορτάρι, αλλά με αρκετά προβλήματα στα ντέρμπι.

Την ίδια στιγμή, η δεύτερη ΑΕΚ «σκόνταψε» κόντρα στον μαχητικό Άρη σε ένα… τρελό ματς στο «Βικελίδης» που έληξε 3-3 και μπαίνει στα πλέι οφ έχοντας να λύσει αρκετά αμυντικά προβλήματα.

Τρίτος, ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το ιδανικό «φίνις» στην regular season του πρωταθλήματος και δείχνουν έτοιμοι για την απόλυτη ανατροπή σκηνικού στα πλέι οφ με φόντο την επιστροφή στους τίτλους, μετά το χαμένο περσινό πρωτάθλημα.

Τέταρτος κατέληξε ο Παναθηναϊκός του Τερίμ, που έμεινε στην ισοπαλία (2-2) και με τον ΟΦΗ και πλέον… τρέχει για να μείνει οριστικά εκτός διεκδίκησης από νωρίς στα πλέι οφ, κυρίως λόγω της προβληματικής του εικόνας με τον Τούρκο τεχνικό στο τιμόνι.

Τα πάντα θα κριθούν στο μίνι πρωτάθλημα των ντέρμπι στα πλέι οφ, με το παζλ της εξάδας να συμπληρώνουν ο ρυθμιστής του τίτλου, Άρης, και η φιλότιμη Λαμία του Βόκολου.

Κι αν χρειαστεί να βγουν κομπιουτεράκια ή η λίστα με τα κριτήρια ισοβαθμίας, αυτά είναι ήδη γνωστά. Απλά μένει να συμπληρωθεί το παζλ τίτλου, ανάλογα με την τελική κατάταξη των πλέι οφ, λογικά στα τέλη Απριλίου. Μέχρι τότε, ας δούμε ποια είναι τα κριτήρια ισοβαθμίας των «τεσσάρων» και πώς μπορεί η κατάταξη των ομάδων στην κανονική διάρκεια να ορίσει πρωταθλητή.

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα playoffs και playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

  1. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα playoffs / playouts αθροιστικά).
  2. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα playoffs / playouts αθροιστικά).
  3. Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. ΠΑΟΚ 60
  2. ΑΕΚ 59
  3. Ολυμπιακός 57
  4. Παναθηναϊκός 56
  5. Άρης 42
  6. Λαμία 34
  7. Αστέρας 31
  8. Ατρόμητος 28
  9. Πανσερραϊκός 27
  10. ΟΦΗ 25
  11. Παναιτωλικός 20
  12. Βόλος 20
  13. Κηφισιά 19
  14. ΠΑΣ Γιάννινα 18
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς