19 C
Athens

Πόρτο – Μπενφίκα 5-0: Ιστορικός θρίαμβος των Δράκων, διασυρμός για τους Αετούς

Η Πόρτο διέσυρε την Μπενφίκα κάνοντας ένα τεράστιο δώρο στη Σπόρτινγκ, η οποία βρίσκεται πλέον στο +1 με ματς λιγότερο - Διαβάστε για τις ιστορικές διαστάσεις του θριάμβου των Δράκων

Μπορεί να πέρασαν 3,5 χρόνια από την τελευταία φορά που η Πόρτο νίκησε την Μπενφίκα στο Ντραγκάο, ωστόσο το αρνητικό σερί έσπασε και μάλιστα με ιστορική συντριβή για τους Λουζιτανούς!

Η Πόρτο διέσυρε με 5-0 την Μπενφίκα και την κράτησε στο -1 από την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ (έχει παιχνίδι λιγότερο) ενώ εκείνη πλησίασε στη 2η θέση τους Λουζιτανούς στους έξι. Μα πάνω από όλα πέτυχε μια νίκη που γράφεται στα βιβλία της ιστορίας. Και εξηγούμαστε…

Είναι η δεύτερη φορά στον 21ο αιώνα που στο μεγαλύτερο ντέρμπι του πορτογαλικού ποδοσφαίρου σημειώνονται πέντε γκολ: η πρώτη ήταν τον Νοέμβριο του 2010 όταν και τότε η Πόρτο ισοπέδωσε με 5-0 την Μπενφίκα με δύο γκολ του Χουλκ, δύο του Φαλκάο κι ένα του Βαρέλα. Βασικός για τους Λουζιτανούς ο άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο ενώ είχαν έρθει από τον πάγκο ο πρώην στόπερ του Ολυμπιακού, Μιράντα και ο νυν κόουτς της Σπόρτινγκ Ρούμπεν Αμορίμ!

Οι Δράκοι ισοφάρισαν την πιο ευρεία νίκη τους σε ντέρμπι και προκαλούν τριγμούς στους Αετούς που προέρχονταν από την ήττα στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου από τη Σπόρτινγκ.

Η ομάδα του Ρότζερ Σμιντ είχε αποκαρδιωτική εικόνα με ή χωρίς την μπάλα και κατέρρευσε από το πρώτο μέρος που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από ισάριθμα γκολ του Γκαλένο.

Ο Βραζιλιάνος συνεργάστηκε με έναν άλλον συμπατριώτη του στο 55′ και ο Βέντελ έκανε το 3-0 με δυνατό σουτ για να ακολουθήσει άνευ προηγουμένου ιστορική συντριβή.

Ο Οταμέντι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 61′ (στο ντέρμπι του 2010 είχε αποβληθεί ο Λουιζάο στο 66′ για όσους πιστεύουν στις συμπτώσεις) και ακολούθησε το 4-0 του Πεπέ στο 75′ και το 5-0 του Ναμάσο με φανταστική κεφαλιά από τη σέντρα του Σάντσες στο 90′.

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο (82′ Σάντσες), Πέπε, Οτάβιο, Βέντελ, Νίκο (82′ Εουστάκιο), Βαρέλα, Κονσεϊσάο (87′ Τόνι Μαρτίνεθ), Βαρέλα, Πεπέ, Γκαλένο (82′ Χάιμε), Εβανίλσον (82′ Ναμάσο)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Τρούμπιν, Όρνες, Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Μοράτο (46′ Καρέρας), Νέβες, Κεκτσού (46′ Φλορεντίνο), Ντι Μαρία (57′ Νέρες), Ράφα Σίλβα (63′ Αραούζο), Ζοάο Μάριο, Τένγκστεντ (57′ Καμπράλ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς