23.2 C
Athens

Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-1: Ο Ουάρντα καθάρισε για τους Σερραίους

Με νίκη έκλεισε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο ο Πανσερραϊκός που επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Super League. Τα τέρματα των νικητών σημείωσε ο Ουάρντα (45’+4′, 76′), ενώ για τον Αστέρα ισοφάρισε προσωρινά ο Καλτσάς (45’+6΄).

Αυτή η νίκη ισοδυναμεί με μισή παραμονή για τους Σερραίους, οι οποίοι μόνο μαθηματικά θα μπορούσαν να αισθανθούν κίνδυνο ενόψει των πλέι άουτ. Από την άλλη πλευρά, οι Αρκάδες θα είναι παντελώς αδιάφοροι στα επτά ματς που έρχονται, καλούμενοι να βρουν κίνητρα ώστε να έχουν με κάτι να ασχολούνται για τις επόμενες εβδομάδες και ως το τέλος του πρωταθλήματος…

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και πίεσαν τον Αστέρα. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν τρία κόρνερ στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα. Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα των Σερρών ήρθε στο 13′ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ η κεφαλιά του Πεταυράκη πέρασε λίγο άουτ.

Στο 20΄ ο Πανσερραϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν η κεφαλιά του Πηλέα από τη σέντρα του Ντανκερλούι, σταμάτησε στο δοκάρι του Παπαδόπουλου. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αστέρα να χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν ο Ζουγλής πάσαρε στον Μάντζη αλλά το πλασέ του τελευταίου σταμάτησε στο δοκάρι των γηπεδούχων.

Τελικά ο Πανσερραϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με πέναλτι του Ουάρντα, που κέρδισε ο ίδιος από αντικανονικό μαρκάρισμα του Λύρατζη. Οι πανηγυρισμοί όμως δεν κράτησαν για πολύ καθώς στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζουγλής έβγαλε ωραία μπαλιά στον Καλτσά, που με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός έχασε καλή ευκαιρία στο 58΄ όταν ο Άλεξιτς βγήκε μόνος απέναντι στον Τσιφτσή αλλά ο τελευταίος κατάφερε να μπλοκάρει. Δέκα λεπτά αργότερα (68΄) ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας στον Γιαμπλόνσκι σε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ουάρντα. Ο Λευκορώσος έτσι θα χάσει τον πρώτο αγώνα των playouts.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή τους και στο 76΄ πήραν προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από σέντρα του Τομάς, ο Ουάρντα έπιασε το σουτ στην κίνηση και «έγραψε» το 2-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Ευαγγέλου

Κίτρινες: Πεταυράκης, Ντανκερλούι, Μπετανκόρ, Διαμαντής, Στάικος – Γιαμπλόνσκι, Μιριτέλο

Κόκκινη: Γιαμπλόνσκι (δεύτερη κίτρινη στο 69΄)

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής, Πεταυράκης (74΄ Μπετανκόρ), Ουεντραόγκο, Στάικος, Μούργος (64΄ Τομάς), Ουάρντα, Πηλέας (90΄ Γκοτζαμανίδης), Άλεξιτς (90΄ Γούλερι).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (29΄ Τσιφτσής), Λύρατζης, Χριστόπουλος, Ατιένζα, Άλβαρες, Γιαμπλόνσκι, Σουρλής, Καλτσάς, Ζουγλής (67΄ Παλάσιος), Σίτο (67΄ Μπαρτόλο), Μάντζης (67΄ Μιριτέλο).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς