19.2 C
Athens

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-2: Μπλόκο στο Γεντί Κουλέ, οι Πράσινοι έπεσαν στην 4η θέση (vid)

Ο Παναθηναϊκός έκανε τρίτη γκέλα στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές και πλέον βρίσκεται στην 4η θέση, αφού ο Ολυμπιακός τον προσπέρασε στη βαθμολογία εκμεταλλευόμενος την κατάρρευση των παικτών του Φατίχ Τερίμ

Μπλόκο στην Κρήτη και απότομη πτώση στην 4η θέση. Ο Παναθηναϊκός πέταξε βαθμούς κόντρα στον ΟΦΗ (2-2) και έχασε κι άλλο έδαφος πριν τα πλέι οφ προβληματίζοντας ξανά με την απόδοσή του σε όλες τις γραμμές.

Οι Κρητικοί έπαιξαν παθιασμένα στο κατάμεστο γήπεδό τους, πήραν δύο φορές το προβάδισμα αλλά δεν το κράτησαν και το τριφύλλι που δεν έφτιαξε πολλές φάσεις πέταξε βαθμούς σε τρίτο παιχνίδι από τα τελευταία τέσσερα με αποτέλεσμα να χάσει κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Ο ΟΦΗ ικανοποίησε τον κόσμο του, ο Παναθηναϊκός όμως δεν βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι του στη σεζόν και έδειξε πάλι προβληματικός στην ανασταλτική του λειτουργία.

 

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 21ο λεπτό μετά από μια πολύ ωραία συνεργασία. Ο Λάρσον συνεργάστηκε από τα δεξιά με τον Ισεκά και εκείνος είδε πολύ ωραία τον Χιμένεθ που πέρασε τον Ακαϊντίν και πλάσαρε ιδανικά τον Ντραγκόφσκι για το 1-0.

 

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στην πρώτη τελική προσπάθεια που έφτιαξαν οι Πράσινοι στο 35′. Ο Μπερνάρ τροφοδότησε κάθετα τον Ιωαννίδη που πλάσαρε για το 1-1 τον Μπάουμαν.

 

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του μετά το γκολ και είχε ένα σουτ του Μπακασέτα στο 38′ εκτός περιοχής που έφυγε κόρνερ, ενώ στο 44′ ο Μπάουμαν σταμάτησε εντυπωσιακά τον Παλάσιος.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Μπάουμαν σταμάτησε εκ νέου τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, ενώ το αριστερό δοκάρι έσωσε τον Ολλανδό τερματοφύλακα στην προσπάθεια του Ιωαννίδη με το εξωτερικό πλασέ.

Το καλό διάστημα των Πράσινων κράτησε ως το 65′, με τον Ακαϊντίν να χάνει σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά (έδιωξε ο Μπάουμαν σε κόρνερ) ενώ η κεφαλιά του Ούγκο στην επόμενη φάση κατέληξε άουτ.

Αντίθετα, ο ΟΦΗ ανέβασε τις γραμμές του και πίεσε για δεύτερο γκολ και δικαιώθηκε από τις… εξελίξεις.

Στο 81ο λεπτό και αφού εξετάστηκε η φάση από τον VAR, ο Βεργέτης υπέδειξε πέναλτι στην κλωτσιά του Τσέριν στον Λάρσον, με τον Ισέκα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να γράφει το 2-1.

 

Η χαρά του Βέλγου αλλά και των Κρητικών δεν κράτησε πολύ καθώς στο 83′ το τριφύλλι απάντησε και ισοφάρισε (2-2) με τον Μαντσίνι να βγάζει σέντρα από τα δεξιά και τον Σπόραρ να βάζει την προβολή και να γράφει το 2-2.

 

Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα αμύνθηκαν ψυχωμένα ως το τέλος και δεν δέχθηκαν καθαρή φάση από τον Παναθηναϊκό που κινδύνευσε να χάσει και το ματς αλλά η κεφαλιά του Λουίζ Φελίπε κατέληξε άουτ.

ΟΦΗ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-2

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Σκόρερ: 21′ Χιμένεθ, 81′ πεν. Ισέκα / 35′ Ιωαννίδης, 83′ Σπόραρ

Διαιτητής: Βεργέτης

Κίτρινες: Θοράρινσον, Βούρος, Αμπάντα, Ισέκα, Λουκάο / Βαγιαννίδης, Μπακασέτας, Ακαϊντίν

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Θοράρινσον, Λαμπρόπουλος, Μεγιάδο, Μπάκιτς, Μπάκου (74′ Φελίπε), Αποστολάκης (59′ Αμπάντα), Χιμένεθ (59′ Ριέρα), Ισέκα (87′ Λουκάο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (70′ Κώτσιρας), Ούγκο, Ακαϊντίν, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (70′ Μαντσίνι), Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Παλάσιος (70′ Σπόραρ), Ιωαννίδης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς