20.1 C
Athens

Άρης – ΑΕΚ 3-3: Ο Μορόν ξέρανε την Ένωση με πέναλτι στο 96′! (vid)

Με πέναλτι του πρώτου του σκόρερ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από την κορυφή σε ένα «τρελό» ματς στο Χαριλάου που είχε δύο ανατροπές, ένα πέναλτι-εφεύρεση, ένα άλλο πεντακάθαρο και πολλά νεύρα

Με πέναλτι του Λορέν Μορόν στο 96′ ο Άρης «ξέρανε» την ΑΕΚ για να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας (3-3) σε ένα τρομερό ματς με δύο ανατροπές στο «Κλεάνθης Βικελίδης», μοιραίο τον Βίντα για την Ένωση με το πέναλτι-χέρι που έκανε στην τελευταία φάση του αγώνα και ήρωα τον Ισπανό «killer» για τους Θεσσαλονικείς που ήταν ψύχραιμος από την άσπρη βούλα για το τελικό 3-3!

Η ΑΕΚ πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα 12 λεπτών από το 55′ μέχρι το 67′ απαντώντας με ανατροπή στην… ανατροπή του Άρη σε ένα «τρελό» ματς στο Χαριλάου, στο οποίο ο Σιδηρόπουλος (απέ)δειξε με τον πλέον ηχηρό τρόπο το λάθος των Θεσσαλονικέων να ζητήσουν Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι τους κι ενόψει πλέι οφ!

 

Η Ένωση προηγήθηκε με πέναλτι-εφεύρεση του Σιδηρόπουλου που μετέτρεψε το επιθετικό φάουλ του Άμραμπατ στον Μοντόγια… σε πέναλτι για την ομάδα του Αλμέιδα, ο Άρης απάντησε με τον εξαιρετικό Φετφατζίδη που σκόραρε δύο φορές σε διάστημα δύο λεπτών (το ένα ακυρώθηκε για οφσάιντ) και τον Σαβέριο για το 2-1 στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Άρης – ΑΕΚ: Το επιθετικό φάουλ του Άμραμπατ έγινε… πέναλτι από τον Σιδηρόπουλο για το 0-1 (vid)

Ο Βίντα μετά από παιδικά λάθη στην άμυνα του Άρη ισοφάρισε άμεσα (55′) για την Ένωση, με τον Πόνσε να αναλαμβάνει 12 λεπτά αργότερα για το 2-3 με καρφωτή κεφαλιά και τους στόπερ των γηπεδούχων σε… άλλο γήπεδο.

Τελικώς, το δραματικό ματς στο Βικελίδης κρίθηκε από ένα ακόμη πέναλτι -αυτή τη φορά κανονικό- στο οποίο ευστόχησε ο Μορόν για το 14ο τέρμα του στη σεζόν, κι ενώ λίγο νωρίτερα ο Σιδηρόπουλος είχε δώσει ξανά την άσπρη βούλα για τους Θεσσαλονικείς αλλά πήρε -ορθώς- πίσω την αρχική του απόφαση, αφού στο ριπλέι φαίνεται πως ο Πινέδα δεν βρίσκει τον Ισπανό επιθετικό.

Αυτή η δραματική και γεμάτη αγωνία, μέχρι το τελευταία σφύριγμα, ισοπαλία στο Χαριλάου αποκαθήλωσε την ομάδα του Αλμέιδα από την κορυφή και έβαλε τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού πριν την έναρξη των πλέι οφ, με τους Ασπρόμαυρους στο +1 από την ΑΕΚ και μετά το… χάος! Τρίτος ο Ολυμπιακός (στο -3 πλέον από την κορυφή) και 4ος ο Παναθηναϊκός που «σκόνταψε» στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ.

Ο Ρότα στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων πήγε να σώσει την παρτίδα για την ομάδα του αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε λίγο πάνω από την εστία του Κουέστα, που έκανε την εκτίναξη αλλά δύσκολα θα μπορούσε να αντιδράσει αν η μπάλα κατέληγε στην εστία.

Τρομερό φινάλε σε ένα ματς-ροντέο με πολλά νεύρα, δύο ανατροπές, ένα πέναλτι-εφεύρεση, ένα άλλο πεντακάθαρο σε «νεκρό χρόνο» και πολλά νεύρα (και αποβολές) ανάμεσα στους ανθρώπους των πάγκων των δύο ομάδων μετά τη λήξη.

ΑΡΗΣ – ΑΕΚ 3-3

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης, Θεσσαλονίκη

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

VAR: Ρούπερτι (ΟΛΛ)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 13′ Μοντόγια. 15 Ζουλ, 70′ Βέλεθ/26′ Λιούμπισιτς,72′ Τσούμπερ, 90’+1′ Σιμάνσκι

ΓΚΟΛ: 43′ Φετφατζίδης, 49′ Σαβέριο, 90’+5′ Μορόν (πεν,) / 15′ Άμραμπατ (πεν.), 55′ Βίντα, 67′ Πόνσε

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Φατόρε, Φαμπιάνο (46′ Ρόουζ), Μπράμπετς, Μοντόγια, – Ζουλ, (68′ Βέλεθ), Βερστράτε, – Παναγίδης (82′ Σουλεϊμάνοφ), Φετφατζίδης (68′ Ρουπ), Σαβέριο, – Ανσαριφαρντ (46′ Μορόν).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, – Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, – Γιόνσον, Λιούμπισιτς (63′ Πινέδα) – Μάνταλος (64′ Μάνταλος), – Άμραμπατ (63′ Πισάρο), Ελίανσον (73′ Σιμάνσκι) – Πόνσε (72′ Αραούχο).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς