18.7 C
Athens

Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2: Έκλεισε την κανονική διάρκεια στην κορυφή με Τάισον και Μπάμπα

Ο Σαμάτα έχασε την ευκαιρία της χρονιάς αλλά αυτό δεν κόστισε στον ΠΑΟΚ που πέρασε από τη Λαμία και έκλεισε πρώτος στη βαθμολογία την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι του Άρη με την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σκούρα κόντρα στη Λαμία όμως βρήκε λύσεις στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και πανηγύρισε τη νίκη (0-2) που του χάρισε την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μετά την ισοπαλία (3-3) στο ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε και αναπτύχθηκε κυρίως από τα αριστερά με την τριάδα Τάισον-Κωνσταντέλια-Μπάμπα.

Έτσι ήρθαν οι περισσότερες και μεγαλύτερες ευκαιρίες για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Η πρώτη συνεργασία στο 12′ είχε αποδέκτη τον Μεϊτέ μέσα στην περιοχή, με το σουτ του Γάλλου χαφ να περνάει λίγο άουτ. Λεπτά αργότερα ήρθε η μεγαλύτερη φάση του αγώνα.

Ο Δικέφαλος αναπτύχθηκε ωραία από τα αριστερά, ο Μπάμπα μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Σαμάτα δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία κάνοντας μια αδύναμη επαφή για να καταλήξει η μπάλα στα χέρια του Κοσέλεφ που μάλιστα ήταν πεσμένος. Η φάση αυτή ήρθε στο 24′, με τον επιθετικό των Ασπρόμαυρων να αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση δέκα λεπτά αργότερα και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή.

 

Η επόμενη μεγάλη φάση στο ματς άργησε πολύ να έρθει και είχε πρωταγωνιστή για δεύτερη φορά τον Μεϊτέ. Ο χαφ του ΠΑΟΚ έπιασε από το ύψος της μικρής περιοχής την κεφαλιά όμως είδε τον Κοσέλεφ να έχει απάντηση στο 52′.

Μπράντον Τόμας και Κωνσταντέλιας απείλησαν με ωραία σουτ σε 59′ και 62′ πριν τελικά ο Τάισον δώσει τη λύση στο 72′ με ωραία κίνηση και σουτ έξω από την περιοχή.

 

Ο Δικέφαλος διατήρησε εύκολα το προβάδισμα μέχρι το τέλος και ο Μπάμπα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις για το τελικό 0-2.

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΟΚ 0-2

Σκόρερ: 72′ Τάισον, 90+2′ Μπάμπα

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Διαιτητής: Πουλικίδης

Κίτρινες: Τζανετόπουλος, Μάλτσι / Κετζιόρα, Ζίβκοβιτς

ΛΑΜΙΑ (ΒΟΚΟΛΟΣ): Koσέλεφ, Αμαράλ (81’ Κοντονίκος), Τζανετόπουλος (81’ Βασιλαντωνόπουλος), Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Μαρτίνες (29’ Τσανδάρης), Τσιλούλης, Μάλτσι (60’ Τσούκαλος), Σλίφκα

ΠΑΟΚ (ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Koτάρσκι, Ότο (75’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (85’ Τσιγγάρας), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (74’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Κωνσταντέλιας (84’ Μουργκ), Σαμάτα (36’ Τόμας)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς