16.5 C
Athens

Ολυμπιακός – Βόλος 3-0: Ο Θρύλος έρχεται και τώρα όλοι… τρέχουν! (hls)

Ο κόσμος επέστρεψε στο Καραϊσκάκη και μαζί του επιστρέφει για τα καλά ο Ολυμπιακός στη διεκδίκηση του τίτλου μετά τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής - Οι Πειραιώτες πέρασαν τον Παναθηναϊκό και είναι πια στο -3 από τον ΠΑΟΚ και στο -2 από την ΑΕΚ, πριν το ξεκίνημα των πλέι οφ

Η επιστροφή του κόσμου μετά από πολλούς μήνες απουσίας έσπρωξε τον Ολυμπιακό σε μια πολύ άνετη νίκη κόντρα στον Βόλο! Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν διά περιπάτου με 3-0 του Βόλου και πάνε με την ψυχολογία στα ύψη και καυτό Αγιούμπ Ελ Κααμπί (με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 22 στη σεζόν!).

Με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό να γκελάρουν, ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του και προσπέρασε τους Πράσινους που βρίσκονται στο -1 με 56 βαθμούς, ενώ οι Πειραιώτες πλησίασαν στους δύο στη δεύτερη θέση την ΑΕΚ και στους τρεις τον πρωτοπόρο (πλέον) ΠΑΟΚ που πέρασε από τη Λαμία πριν την έναρξη των πλέι οφ!

Η ευκαιρία δεν χάθηκε, το τρομερό νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο συνεχίστηκε και οι Ερυθρόλευκοι είναι εδώ για τα καλά!

Οι Θεσσαλοί του Χρήστου Κόντη έμειναν με παίκτη λιγότερο από το 6ο λεπτό λόγω της ολόσωστης αποβολής του Μπαριέντος για το χτύπημα στον Μασούρα κι ενώ νωρίτερα δεν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ασεχνούν για το εγκληματικό μαρκάρισμα του Φινλανδού με τις τάπες στον αστράγαλο του Έσε που ευτυχώς δεν υπέστη κάτι σοβαρό.

O Βόλος είχε μία φάση – αμέσως μετά από μια φοβερή ευκαιρία του Ποντένσε – αλλά ο Μωραΐτης δεν βρήκε την μπάλα στη σέντρα του Ασεχνούν από τα αριστερά και έτσι ο Τζολάκης (που αγωνίστηκε βασικός στο πλαίσιο των αλλαγών) δεν ανησύχησε. Πριν βρει δίχτυα, ο Ελ Κααμπί φρόντισε να απειλήσει δις σε σπουδαίες φάσεις αλλά ο Κόβατς τον σταμάτησε.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 27ο λεπτό όταν μετά από μια τρομερή σέντρα του Όρτα από τα αριστερά, η μπάλα με τα φάλτσα που είχε πέρασε από όλους και στο πρώτο δοκάρι ο Ελ Κααμπί τη βρήκε όσο χρειάστηκε για να ανοίξει το σκορ από κοντά.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία μετά το 1-0 ήρθε από τον Ορτέγκα στο 43′. Ο Αργεντινός από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόβατς.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Τσαγκαράκης κλήθηκε από τον VAR να δει το μαρκάρισμα του Μύγα στον Ποντένσε και αφού εξέτασε τη φάση προσεκτικά διαπίστωσε την παράβαση για να υποδείξει το καθαρό πέναλτι με το οποίο ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί σκόραρε το 21ο γκολ του στη σεζόν στο 45+6′ για το 2-0 του πρώτου μέρους!

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν ορεξάτοι στο δεύτερο μέρος και έφτιαξαν φάσεις και για τρίτο γκολ. Ο Ποντένσε είχε δύο σπουδαίες φάσεις ως το 50′ με κεφαλιές ενώ στο 55′ τροφοδότησε στα αριστερά τον Μασούρα που έπιασε το σουτ αλλά ο Κόβατς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Ένα λεπτό αργότερα ο επιθετικός του Ολυμπιακού βρήκε δίχτυα σε φάση διαρκείας από εκτέλεση κόρνερ του Όρτα αλλά ο Τσαγκαράκης ακύρωσε το 3-0 θεωρώντας πως ο Ρέτσος έκανε επιθετικό φάουλ στη φάση ενώ του έδειξε και κίτρινη κάρτα που σημαίνει πως θα εκτίσει στα πλέι οφ αφού βρισκόταν στο όριο!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε αλλαγές για να δώσει ανάσες και να κάνει την απαραίτητη διαχείριση ενόψει Μακάμπι και πρεμιέρας πλέι οφ, με τον Ολυμπιακό να μη χάνει τη στόχευσή του και να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για το τρίτο γκολ.

Ο Κόβατς συνέχισε να επεμβαίνει και να κρατά το σκορ στο 2-0 όντας ο πρωταγωνιστής του Βόλου. Γιόβετιτς και Ελ Αραμπί άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες και εκείνοι με τη σειρά τους και αμφότεροι συνεργάστηκαν για να έρθει το 3-0 στο 87′.

Ο εκπληκτικός Ποντένσε άνοιξε στον Ελ Αραμπί κι αυτός με τη μία έδωσε στον Μαυροβούνιο φορ που έκανε το 3-0 από τη μικρή περιοχή για να διαμορφώσει το τελικό σκορ, αφού το μαγικό γκολ του Πορτογάλου ένα λεπτό αργότερα ακυρώθηκε για χέρι του Ναβάρο στην αρχή της φάσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ 3-0

Σκόρερ: 27′, 45+6′ πεν. Ελ Κααμπί, 87′ Γιόβετιτς

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Διαιτητής: Τσαγκαράκης

Κόκκινη: 6′ Μπαριέντος

Κίτρινες: Ρέτσος, Γιόβετιτς, Αλεξανδρόπουλος / Ασεχνούν, Ολιβέρα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (60′ Γιόβετιτς), Άμπι, Ρέτσος (60′ Μπιανκόν), Ορτέγκα, Έσε (60′ Αλεξανδρόπουλος), Όρτα, Τσικίνιο (73′ Ναβάρο), Μασούρας, Ποντένσε, Ελ Κααμπί (73′ Ελ Αραμπί)

ΒΟΛΟΣ (Χρήστος Κόντης): Κόβατς, Μύγας, Ράτσιτς, Σιέλης, Λούνα, Ντε Καμπς (46′ Κίτσος), Μπαριέντος, Ασεχνούν (75′ Τάχατος), Ολιβέρα (60′ Μπερτόγλιο), Κόμπα (84′ Ασλανίδης), Μωραΐτης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς