19.7 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Ο Φόντεν υπέγραψε την ανατροπή πριν το μεγάλο ντέρμπι κορυφής

Αφεντικό στο Μάντσεστερ ξανά η Σίτι που με πρωταγωνιστή τον Φόντεν γύρισε το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ και πανηγύρισε τη νίκη που τη διατηρεί στο -1 από τη Λίβερπουλ πριν το μεταξύ τους ντέρμπι κορυφής

Αφεντικό στο Μάντσεστερ μόνο η Σίτι τα τελευταία χρόνια! Η πρωταθλήτρια Αγγλίας με σπουδαία ανατροπή «σκότωσε» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του Έτιχαντ (3-1), διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής (-1) από την κορυφή και υποχρέωσε τους Κόκκινους Διάβολους στην πρώτη εκτός έδρας ήττα τους στο 2024 και τη δεύτερη συνολικά μέσα στο νέο έτος.

Ένα γκολ του Ράσφορντ δεν αποδείχθηκε αρκετό ειδικά από τη στιγμή που ήρθε νωρίς. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κυριάρχησε και έφτασε σε ανατροπή με τον ασταμάτητο Φιλ Φόντεν για να φτάσει τις έξι νίκες στα τελευταία επτά παιχνίδια απέναντι στη μισητή αντίπαλο της πόλης!

Οι Κόκκινοι Διάβολοι προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό όταν ο Μάρκους Ράσφορντ έπιασε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και ακολούθως στα δίχτυα του Έντερσον που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Σημειώνεται πως ο Άγγλος σκόραρε το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι (σε 16 παιχνίδια) ενώ έβαλε τέλος σε ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς να βρει δίχτυα.

Οι Πολίτες αποφάσισαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να πιέσουν. Ο Φόντεν είχε δύο κλασικές ευκαιρίες στο 15′ και στο 17′ αλλά ο Ονάνα είχε απάντηση με σπουδαίες επεμβάσεις. Οι ενέργειες του Ντοκού δημιουργούσαν ανισορροπία στην άμυνα των Κόκκινων Διαβόλων, ο Ντε Μπρόινε δεν άφηνε σε ησυχία τους χαφ των φιλοξενούμενων αλλά το 0-1 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου αφού και ο Χάλαντ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία σε κενή εστία για να ισοφαρίσει.

Το δεύτερο μέρος είχε μόλις μια ομάδα στο γήπεδο κι αυτή ήταν η Μάντσεστερ Σίτι που ξεπέρασε το 70% σε ποσοστό κατοχής μπάλας. Ο μακράν κορυφαίος της Φιλ Φόντεν με ένα αριστουργηματικό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-1 στο 56′ και η πίεση αυξήθηκε στα καρέ των φιλοξενούμενων που δεν ξεμύτισαν από την περιοχή τους και υπέμεναν μαρτυρικά τη μία επίθεση μετά την άλλη.

Η είσοδος του Άλβαρες στο 59′ αποδείχθηκε κομβική αφού ο Αργεντινός στο 80′ έστρωσε έτοιμο γκολ στον Φόντεν που φέτος σκοράρει ακατάπαυστα και υπέγραψε τη μεγαλειώδη ανατροπή που διατηρεί τους πρωταθλητές Αγγλίας στο -1 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, μια εβδομάδα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στο Άνφιλντ που θα κρίνει πολλά στη μάχη του τίτλου!

Φυσικά δεν έλειψε από το πάρτι ο Έρλινγκ Χάλαντ που μετά το τραγικό λάθος του Άμραμπατ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στις καθυστερήσεις με ψύχραιμο πλασέ για το 3-1 (έφτασε τα 18 γκολ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Άκε, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντοκού (59′ Άλβαρες), Ντε Μπρόινε, Φόντεν (90+7′ Μπομπ), Χάλαντ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Νταλότ, Βαράν, Έβανς (69′ Καμπουαλά), Λίντελοφ, Μέινου (82′ Άμραμπατ), Κασεμίρο, ΜακΤόμινεϊ, Γκαρνάτσο (82′ Φόρσον), Φερνάντες, Ράσφορντ (75′ Άντονι)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 27ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 2/3

Έβερτον – Γουέστ Χαμ 1-3 (56′ Μπέτο / 62′ Ζουμά, 90+1′ Σούτσεκ, 90+6′ Άλβαρες)

Μπρέντφορντ – Τσέλσι 2-2 (50′ Ρέρσλεφ, 69′ Γουισά / 35′ Τζάκσον, 83′ Ντισασί)

Νιούκαστλ – Γουλβς 3-0 (14′ Ίσακ, 33′ Γκόρντον, 90+2′ Λιβραμέντο)

Νότιγχαμ – Λίβερπουλ 0-1 (90+9′ Νούνιες)

Τότεναμ – Κρίσταλ Πάλας 3-1 (78′ Βέρνερ, 80′ Ρομέρο, 88′ Σον / 59′ Έζε)

Φούλαμ – Μπράιτον 3-0 (21′ Γουίλσον, 32′ Μουνίζ, 90+1′ Τραορέ)

Λούτον – Άστον Βίλα 2-3 (66′ Τσονγκ, 72′ Μόρις / 24′, 38′ Γουότκινς, 89′ Ντιν)

Κυριακή 3/3

Μπέρνλι – Μπόρνμουθ 0-2 (13′ Κλάιφερτ, 88′ Σεμένιο)

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1 (56′, 80′ Φόντεν, 90+1′ Χάλαντ / 8′ Ράσφορντ)

Δευτέρα 4/3

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς