19.9 C
Athens

Αϊντχόφεν – Φέγενορντ 2-2: Η PSV διεύρυνε το αήττητο και αγκάλιασε τον τίτλο στην Eredivisie

Με δέκα αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της Eredivisie, η PSV έκανε το πιο καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη (2-2) με τη Φέγενορντ στο ντέρμπι κορυφής και διατήρησε την απόσταση των δέκα βαθμών.

Ο Τίλμαν με μια τρομερή προσωπική ενέργεια άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό αλλά ο Μίντε έγραψε το 1-1 στο 22′ έπειτα από το τραγικό λάθος του Μποσκάγλι που κράτησε την μπάλα παραπάνω στην κατοχή του, πιέστηκε και την έχασε οδηγώντας έτσι στο γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο απειλητικοί στο δεύτερο μέρος και στο 61ο λεπτό έφτασαν σε ανατροπή μετά από τη γρήγορη ανάπτυξη και το γύρισμα του Χερτρούιντα από τα δεξιά στον Χιμένες που έφτασε τα 20 γκολ σε 23 εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα!

Ο Χους Τιλ ήρθε από τον πάγκο στο 64′ αντί του Ραμάλιο και μέσα σε 7′ βρήκε το 2-2 με πλασέ στην κίνηση από την υπέροχη μπαλιά του Λουκ Ντε Γιονγκ που έκανε πολλή δουλειά και εκτός της περιοχής του.

Το 2-2 διατηρήθηκε ως το τέλος παρότι η Φέγενορντ έψαξε το γκολ αλλά η ομάδα του Μπος διατήρησε τον βαθμό και φυσικά το αήττητο για 24η σερί αγωνιστική ενώ βρίσκεται αγκαλιά με το 25ο τρόπαιο πρωταθλήματος της ιστορίας της και πρώτο μετά από έξι χρόνια.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτες, Τέζε, Ραμάλιο (64′ Τιλ), Μποσκάγλι, Ντεστ, Σχούτεν, Μάουρο Ζούνιορ (85′ Ομπίσπο), Μπακαγιοκό (85′ Μπαμπαντί), Τίλμαν, Λοσάνο, Ντε Γιονγκ

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Φελενρόιτερ, Χερτρούιντα, Μπίλεν, Χάντσκο, Χάρτμαν (87′ Μάρκος Λόπες), Βίφερ, Ζερουκί, Μίντε (75′ Νιούκουπ), Μιλάμπο (67′ Ιβανούσεκ), Τίμπερ, Χιμένες

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς