24 C
Athens

GP Μπαχρέιν: Ιπτάμενος Ολλανδός στη Μέση Ανατολή, πρώτο 1-2 της χρονιάς με δεύτερο τον Πέρες

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε περίπατο στο Μπαχρέιν και έδειξε από την πρεμιέρα τις προθέσεις του μαζί με τη Red Bull που έκανε το 1-2 χάρη στη 2η θέση του Σέρχιο Πέρες

Βόλτα στο Μπαχρέιν για τον Μαξ Φερστάπεν! Μετά τη χθεσινή του pole position ο παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε και τη νίκη στο πρώτο Grand Prix της σεζόν, η οποία ήταν η δεύτερη στην καριέρα του στην πίστα του Μπαχρέιν και μάλιστα συνεχόμενη. Δεύτερος ο Πέρες, τρίτος ο Κάρλος Σάινθ.

Ταύροι από άλλον πλανήτη, έστειλαν μήνυμα από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς κάνοντας το 1-2. Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε έναν μοναχικό αγώνα αφού μετά την επίθεση του Σαρλ Λεκλέρ στην εκκίνηση δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και ανέβασε γρήγορα τη διαφορά, μένοντας εύκολα στην πρωτοπορία μέχρι το τέλος.


Εξαιρετική και η παρουσία του Σέρχιο Πέρες για την ολοκλήρωση του 1-2. Ο Μεξικανός ξεκίνησε από την 5η θέση, όμως κατάφερε να περάσει τον Κάρλος Σάινθ στην εκκίνηση. Από εκεί και πέρα δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει τα εμπόδια και των Σαρλ Λεκλέρ και Τζορτζ Ράσελ για να ανεβεί δεύτερος.

Γλυκόπικρη γεύση αφήνει στη Ferrari το πρώτο Grand Prix της σεζόν. Σάινθ και Λεκλέρ κατάφεραν το 3-4 για τη Scuderia, την ώρα όμως που ο Μονεγάσκος ξεκινούσε δεύτερος. Παρόλα αυτά κι ο ίδιος μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος καθώς είδε τον Ράσελ να τον προσπερνάει στους πρώτους γύρους, κάτι που έκαναν λίγους γύρους αργότερα τόσο ο Πέρες όσο και ο teammate του. Μετά το δεύτερο pit-stop και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, κατάφερε να κινηθεί γρηγορότερα από τον Ράσελ και ανέβει στην 4η θέση.


Τα αντίθετα συναισθήματα αφήνει στον Βρετανό το Grand Prix του Μπαχρέιν, αφού παρά το γεγονός πως ανέβηκε στη δεύτερη θέση στους πρώτους γύρους δεν είχε στη συνέχεια τον ρυθμό και μοιραία κατέληξε πέμπτος. Έβδομος ο Λιούις Χάμιλτον με την άλλη Mercedes, στο 6-8 οι MacLaren με Νόρις και Πιάστρι, στο 9-10 οι δύο Aston Martin με Αλόνσο και Στρολ να κλείνουν την πρώτη δεκάδα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς