16.1 C
Athens

Στην 6η θέση στον ημιτελικό των 60μ. με εμπόδια ο Δουβαλίδης, στην τελευταία του εμφάνιση σε παγκόσμιο κλειστού στίβου

Για έναν αθλητή που έχει προσφέρει τόσο πολλά στον ελληνικό στίβο, όπως ο Κώστας Δουβαλίδης, αυτή η έκτη εμφάνιση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που αποτελεί ένα μοναδικό ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, αποτελεί το επιστέγασμα χρόνων κόπου, δουλειάς και αγώνα.

Μπορεί ο Κώστας να έμεινε για εφτά εκατοστά εκτός ημιτελικού, τερματίζοντας έκτος στη σειρά του στα 60μ με εμπόδια με 7.79, αλλά έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με το γνωστό χαμόγελό του ζωγραφισμένο στα χείλη του.

«Με βάση της προηγούμενες εμφανίσεις μου στο θεσμό, δεν ήταν η καλύτερη, αλλά έχω μεγαλώσει κα είναι λογικό οι επιδόσεις να έχουν πέσει. Ήρθα για να κάνω φετινό ρεκόρ, δεν βγήκε, αλλά είμαι ευχαριστημένος. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ήμουν για έκτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Το φετινό ρεκόρ ίσως έβγαινε για τον Κώστα, αν δεν είχε προηγηθεί η άκυρη εκκίνηση, που πίστεψε αρχικά ότι είχε κάνει ο ίδιος.

«Νόμισα ότι την έκανα εγώ. Προσπάθησα να μη χάσω τη συγκέντρωσή μου. Στη δεύτερη εκκίνηση είχα καλή αντίδραση, αλλά είχα αδειάσει λίγο. Μου έχει συμβεί ξανά και νομίζω ότι το 7.79 ήταν καλή επίδοση».

Το ρεκόρ συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανήκει πια αποκλειστικά στον Κώστα Δουβαλίδη, αλλά οι έξι εμφανίσεις δεν θα γίνουν εφτά.

«Δεν πρόκειται να ξανατρέξω στη διοργάνωση. Θα κυνηγήσω τις διοργανώσεις του ανοιχτού στίβου τη φετινή σεζόν και από Σεπτέμβρη βλέπουμε. Σίγουρα θα είναι πιο χαλαρά για μένα και θα αφιερώσω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς