18.7 C
Athens

Μπαρτζώκας για Βεζένκοφ: «Θα χρειαστεί περισσότερο από έναν χρόνο για να προσαρμοστεί στο NBA»

Μετά την αποθέωση σε Παπανικολάου και Γουόκαπ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε και για τους Βεζένκοφ - Μίτσιτς και τη μέχρι τώρα πορεία τους στο NBA δίνοντας μία ξεκάθαρη απάντηση στο γιατί δεν έχουν καταφέρει ακόμη να προσαρμοστούν

Ο Ολυμπιακός έφυγε θριαμβευτής από το Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις και ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε για άλλη μία φορά περήφανος για τους παίκτες του, κάνοντας ειδική αναφορά σε Γουόκαπ και Παπανικολάου.

Μέσα σ’ όλα ο Έλληνας τεχνικός των Πειραιωτών κλήθηκε να απαντήσει και σε ερωτήσεις για το NBA και τη μέχρι τώρα πορεία των Σάσα Βεζένκοφ και Βασίλιε Μίτσιτς εκεί, τονίζοντας πως ο Βούλγαρος πρώην άσος του Ολυμπιακού, όπως και ο Σέρβος γκαρντ, δεδομένα θα χρειαστούν περισσότερο από έναν χρόνο προκειμένου να καταφέρουν να προσαρμοστούν πλήρως σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο, όπως είναι αυτός της κορυφαίας μπασκετικής Λίγκας του πλανήτη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να μιλήσουμε για αυτό, αλλά είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ το NBA, βλέπω 2-3 παιχνίδια τη νύχτα, αλλά είναι άλλη στάση, άλλη νοοτροπία. Όπως είπα για τον Γουόκαπ και τον Μπραζντέικις ισχύει για παιδιά όπως ο Βεζένκοφ και ο Μίτσιτς.

Ο Σάσα Βεζένκοφ θα χρειαστεί περισσότερο από έναν χρόνο για να προσαρμοστεί σε αυτό το νέο περιβάλλον. Ο χρόνος συμμετοχής των σταρ στο NBA δεν είναι διαπραγματεύσιμος. Έχουν τα λεπτά τους και τη θέση που τους αξίζει και όλοι οι άλλοι πρέπει να αποδείξουν την αξία τους μέσα σε μερικά λεπτά. Ο Σάσα έπαιξε 32′-33′ λεπτά στον Ολυμπιακό και τώρα πρέπει να αποδείξει τις ικανότητές του μέσα σε λίγα λεπτά. Αλλά είναι έξυπνος, εργατικός, και μπορεί να αποδείξει το επίπεδό του στο μέλλον. Για άλλους η κατάσταση είναι διαφορετική. Η κατάσταση του καθενός είναι διαφορετική».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς