17.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Η ονειρική βραδιά του Γουόκαπ, ο «ταύρος» ΜακΚίσικ και το ερυθρόλευκο μήνυμα

Η μαγική βραδιά στο Κάουνας που θα θυμάται για πολύ καιρό ο Γουόκαπ και ο γεμάτος πάθος ΜακΚίσικ που φρόντισε τόσο μέσα όσο κι έξω από το παρκέ να στείλει το «ερυθρόλευκο» μήνυμα σε όλη τη EuroLeague

Ο Ολυμπιακός ποδοπάτησε τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας σε μια ακόμη βραδιά που ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε να αντιμετωπίσει ένα κάρο προβλήματα.

Ο Έλληνας τεχνικός σχεδίασε τα πλάνα του για την αναμέτρηση χωρίς να υπολογίζει στους Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Γουίλιαμς-Γκος, Γιαννούλη Λαρεντζάκη και είδε ανήμερα του αγώνα τον Κώστα Παπανικολάου να αντιμετωπίζει ενοχλήσεις στη μέση και να αναγκάζεται να κάνει ένεση ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί.


Παρόλα αυτά οι Ερυθρόλευκοι ήταν αλύγιστοι για μία ακόμη φορά, με τους Τόμας Γουόκαπ και Σακίλ ΜακΚίσικ να είναι αυτοί που βγήκαν μπροστά το βράδυ της Παρασκευής.

Ο… Θωμάς από τα Καμίνια έκανε ονειρική εμφάνιση που συνδυάστηκε με ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα στη EuroLeague (22π.) και μάλιστα κόντρα στην πρώην ομάδα του, με την οποία κατείχε έως και το χθεσινό παιχνίδι το προσωπικό του ρεκόρ με 19 πόντους τον Ιανουάριο του 2020 κόντρα στη Ρεάλ.

Ολυμπιακός: Ο τρομερός Τόμας Γουόκαπ έκανε ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα κόντρα στη Ζαλγκίρις

Ο Γουόκαπ όχι απλά φόρτωσε με πόντους το αντίπαλο καλάθι αλλά δεν παρέλειψε και τα δημιουργικά του καθήκοντα που τον χαρακτηρίζουν μοιράζοντας 7 ασίστ. Φυσικά δεν έμεινε μόνο εκεί αφού «κλείδωσε» τον Έβανς για να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την παράσταση του που για λίγο δεν συνδυάστηκε με double-double.

Ο άλλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ που σκόραρε 20 πόντους, μοίρασε 3 ασίστ, μάζεψε ισάριθμα ριμπάουντ και είχε 2 κλεψίματα. Ο Αμερικανός ήταν γεμάτος ενέργεια και πάθος εντός κι εκτός παρκέ, με τις δηλώσεις του μετά το ματς να το φανερώνουν.

Παρόλο που αυτά τα στοιχεία μέσα στο παιχνίδι μπορεί μερικές φορές να φέρουν βιαστικές αποφάσεις και λάθη, ο 33χρονος άσος των Ερυθρολεύκων τελείωσε το ματς χωρίς λάθος! Κι όλα αυτά ενώ δεν δίστασε να παίξει «μπάσκετ πλατείας» και να χαρίσει τη στιγμή του αγώνα με το εντυπωσιακό του κάρφωμα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.


Το πάθος που έβγαλε σε όλο τον αγώνα δεν δίστασε να το δείξει και στις δηλώσεις του μετά το ματς λέγοντας μεταξύ άλλων πως δεν βλέπει τον λόγο για να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός τα 7 παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας στη Λίγκα.

Κάπως έτσι φρόντισε με έναν ακόμη τρόπο εκτός από την εξαιρετική του εμφάνιση να στείλει το μήνυμα σε όλη τη EuroLeague για το τι πρόκειται να ακολουθήσει!

Με… σπασμένα φρένα μέχρι το φινάλε της regular season ο Ολυμπιακός, τα κρίσιμα 7 ματς που απομένουν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς