15 C
Athens

Μάντζιος: Η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, πρέπει να θυσιαστούμε

Ως την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή χαρακτήρισε την ΑΕΚ ο Άκης Μάντζιος.

Ο προπονητής του Άρη μίλησε στην κάμερα της Nova ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής (3/3) και τόνισε πως είναι ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του θα πρέπει να είναι αποφασιστική και να θυσιαστεί.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Μάς προβλημάτισε πολύ πώς μπήκαμε σε αυτό το παιχνίδι. Στα πρώτα είκοσι λεπτά ήμασταν πάρα πολύ κακοί και παθητικοί. Από αυτά που είχαμε σχεδιάσει δεν έγινε κάτι… Τελικώς, φύγαμε με άδεια χέρια».

Για το αν η ήττα χάλασε το μομέντουμ του Άρη: «Η διάθεσή μας δεν νομίζω ότι έχει χαλάσει. Από κάθε παιχνίδι κάτι παίρνεις. Το σημαντικό είναι, όταν γίνεται κάτι λάθος, να μπορείς να το διορθώσεις και να το βελτιώσεις. Προχωράμε… Έχουμε την Κυριακή ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας και στη συνέχεια ένα άλλο παιχνίδι, για το Κύπελλο, το οποίο το περιμένουμε με ανυπομονησία. Γι’ αυτό δεν πρέπει να μείνουμε πίσω. Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας».

Για το ματς με την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Είναι μια ομάδα φορμαρισμένη, που παίζει το ποδόσφαιρο που γνωρίζουμε όλοι. Είναι δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι. Θα δούμε τη διαθεσιμότητα των παικτών μας για να ξέρουμε πώς μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτόν τον αγώνα και να διεκδικήσουμε τους βαθμούς της νίκης».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Άρης: «Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να θυσιαστούμε σε αυτό το παιχνίδι! Είναι ένα παιχνίδι πολύ απαιτητικό, που θέλει πειθαρχία και καλή τακτική προσέγγιση. Επίσης, θέλει πολύ τρέξιμο. Πρέπει να ανταπεξέλθουμε στο παιχνίδι της ΑΕΚ, να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του παιχνιδιού, να εκμεταλλευτούμε τις στιγμές τις δικές μας και να χτυπήσουμε στα αδύνατα σημεία της αντιπάλου».

Σχετικά με τη διαχείριση για το ματς του Κυπέλλου που ακολουθεί: «Είναι ένα κομμάτι δύσκολο. Είμαστε υποχρεωμένοι, όμως, να το κάνουμε αυτό. Ναι, το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που θέλουμε να διακριθούμε. Όλοι επιθυμούμε η ομάδα σε πρώτη φάση να πάει στον τελικό. Ως εκ τούτου, ο δεύτερος ημιτελικός με τον Παναιτωλικό δεν βγαίνει από το μυαλό κανενός. Από την άλλη, όμως, είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος κι αυτό επιτάσσει να δούμε τον πρώτο αγώνα που έχουμε μπροστά μας, που είναι με την ΑΕΚ, και στον οποίο πρέπει να παρουσιαστούμε όπως οφείλουμε».

Για τη διαχείριση των δυνάμεων που είναι απαραίτητη εξαιτίας των συνεχόμενων αγώνων: «Ακριβώς έτσι είναι… Γι’ αυτό είπα ότι θα δούμε τη διαθεσιμότητα των παικτών. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό απέναντι στην ΑΕΚ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πρώτα σε αυτό το ματς και μετά σε αυτό με τον Παναιτωλικό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς