19.9 C
Athens

Ντε Μινόρ – Τσιτσιπάς 2-1: Ο Αυστραλός έσπασε την κατάρα και απέκλεισε τον Στέφανο από τα ημιτελικά του Ακαπούλκο

Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε για πρώτη φορά από τον Αυστραλό αντίπαλό του και αποχαιρέτησε πριν τα ημιτελικά το τουρνουά στο Μεξικό

Μετά από μία μάχη δύο και κάτι ωρών τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) ο Άλεξ Ντε Μινόρ αναδείχθηκε νικητής στον προημιτελικό με τον Στέφανο Τσιτσιπά επικρατώντας με 2-1 σετ για πρώτη φορά του Έλληνα πρωταθλητή, για να τον αφήσει εκτός συνέχειας από τα ημιτελικά του Ακαπούλκο στο Μεξικό.

Ο Αυστραλός συνεχίζει στο τουρνουά με την ελπίδα πως θα προστατεύσει τα περσινά του σκήπτρα, την ώρα που ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε σχετικά νωρίς από ένα ακόμη τουρνουά στο οποίο είχε υψηλές προσδοκίες φέτος.

Ο Έλληνας τενίστας χρειάστηκε μόλις 29 λεπτά για να πάρει το πρώτο σετ με 6-1, όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ο Ντε Μινόρ έβγαλε αντίδραση και κατέκτησε το δεύτερο σετ με 6-3, κάνοντας μάλιστα τρία μπρέικ στα σερβίς του Τσιτσιπά.

Στον ημιτελικό ο Άλεξ Ντε Μινόρ θα βρει απέναντι του τον Τζακ Ντρέιπερ, ο οποίος την Πέμπτη κέρδισε τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς με 2-0 σετ (6-2, 6-2).

ΤΑ ΣΕΤ: 1-6, 6-3, 6-3.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς