19.9 C
Athens

Σπόρτινγκ – Μπενφίκα 2-1: Έβαψε πράσινο το ντέρμπι στον πρώτο ημιτελικό με εκπληκτικό Γιόκερες (vid)

Το ντέρμπι της Λισαβόνας άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς αλλά και ελαφρύ φαβορί τη Σπόρτινγκ για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας για πρώτη φορά μετά το 2019 και για 30ή στην ιστορία της.

Τα Λιοντάρια του Ρούμπεν Αμορίμ επιβλήθηκαν με 2-1 της Μπενφίκα στο Ζοσέ Αλβαλάδε και το τελικό σκορ μοιάζει να τα αδικεί αφού η εμφάνισή τους στον πρώτο ημιτελικό ήταν καταιγιστική.

Ο Γκονσάλβες άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό ενώ στο 54′ ο Γιόκερες σημείωσε το 31ο γκολ του (!) σε 34 παιχνίδια στη σεζόν (μετρά και 11 ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις. Ο απίθανος Σουηδός φορ θα μπορούσε να βρει και δεύτερο προσωπικό γκολ ωστόσο η Μπενφίκα ήταν εκείνη που βρήκε το τέρμα που την έβαλε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης στο 69′.

Ο Ντι Μαρία γύρισε από τα αριστερά και ο Όρνες στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Ίσραελ για το 2-1, με τον Αργεντινό να χρίζεται σκόρερ τρία λεπτά αργότερα για το 2-2 αλλά το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ!

Ίδια κατάληξη είχε και το απίστευτο γκολ του Νούνο Σάντος στο 90+3′ με την Μπενφίκα να γλιτώνει και να μένει όρθια στη μάχη για επιστροφή σε τελικό Κυπέλλου και διεκδίκηση του 27ου τροπαίου της και πρώτου μετά από επτά χρόνια.

Ο δεύτερος ημιτελικός στο Ντα Λουζ είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί σε έναν μήνα (3/4) ενώ ο νικητής στον τελικό θα αντιμετωπίζει αυτόν που θα προκριθεί από το ζευγάρι Γκιμαράες – Πόρτο.

 

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ (Ρούμπεν Αμορίμ): Ίσραελ, Ντιομαντέ, Κοάτες, Κουαρέσμα (90+2′ Γιούστε), Κάταμο (86′ Νούνο Σάντος), Μορίτα, Χιούλμαντ (90+2′ Μπραγκάνσα), Ρέις, Έντουαρντς (74′ Εσγκάιο), Γιόκερες, Γκονσάλβες (90+2′ Παουλίνιο)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρότζερ Σμιντ): Τρούμπιν, Μπα (46′ Μοράτο), Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Όρνες, Νέβες, Κεκτσού (88′ Γκουβέια), Ζοάο Μάριο, Ντι Μαρία, Ράφα Σίλβα (90+3′ Καμπράλ), Νέρες (61′ Τένγκστεντ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς