17.7 C
Athens

Το CAS επέστρεψε στον Ολυμπιακό τον έναν βαθμό, στο -4 από την κορυφή οι Ερυθρόλευκοι

Με κέρδος ενός βαθμού για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της προσφυγής στο CAS για την περιβόητη υπόθεση Χουάνκαρ - Δείτε τη νέα βαθμολογία της Super League με τους Ερυθρόλευκους στο -1 από τον ΠΑΟ και το -4 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ

Κερδισμένος κατά έναν βαθμό βγήκε από το CAS ο Ολυμπιακός καθώς το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο επέστρεψε στους Ερυθρόλευκους τον βαθμό που τους αφαιρέθηκε σε πρώτο (και παρέμεινε και σε δεύτερο) βαθμό και πλέον τους φέρνει στο -4 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Το CAS διατήρησε τον μηδενισμό του Ολυμπιακού στο ντέρμπι (0-3 στα χαρτιά υπέρ του Παναθηναϊκού) αλλά του επέστρεψε τον βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί κομβικός στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Οι δύο πλευρές, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκαν από Έλληνες αλλά και ξένους δικηγόρους ενώ τόσο οι Eρυθρόλευκοι όσο και οι Πράσινοι είχαν από έναν μάρτυρα.

Υπενθυμίζεται πως μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από κροτίδα που έσκασε αρκετά μέτρα μακριά του στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά, κατοχυρώθηκε στον Παναθηναϊκό με 3-0, ενώ ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε και με αφαίρεση ενός βαθμού, όπως και με δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών (τις οποίες εξέτισε). Η συγκεκριμένη απόφαση δεν άλλαξε ούτε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και έτσι οι Ερυθρόλευκοι πήραν την απόφαση να προσφύγουν στο CAS.

Η ΝΕΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. ΑΕΚ 58
  2. ΠΑΟΚ 57
  3. Παναθηναϊκός 55
  4. Ολυμπιακός 54
  5. Άρης 41
  6. Λαμία 34
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς