21 C
Athens

Αίτημα του Ολυμπιακού για ανάκληση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ από το ματς με τον Βόλο

Ο Ολυμπιακός με επίσημο έγγραφο ζητάει την ανάκληση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ από το ματς με τον Βόλο και την αντικατάσταση του με κάποιον που θα εκπληρώνει τα εχέγγυα της αμεροληψίας και της ακεραιότητας

Αίτημα για ανάκληση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ από το ματς της Κυριακής (3/3) με τον Βόλο κατέθεσε με επίσημο έγγραφο ο Ολυμπιακός.

Οι Ερυθρόλευκοι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση καθώς ο άνθρωπος που ορίστηκε είναι, σύμφωνα με στοιχεία, οπαδός άλλης μεγάλης ομάδας, συνυπολογίζοντας το γεγονός πως η ΔΕΑΒ έχει αναβαθμισμένο ρόλο μετά την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.

Μάλιστα η ΔΕΑΒ έχει επιβάλλει ήδη ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στον ΠΑΟΚ, ο οποίος αντέδρασε έντονα και έκανε λόγο για συγκεκριμένη οπαδική προτίμηση του παρατηρητή.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Καταχρηστική και ύποπτη η τιμωρία για την Τούμπα, δεν θα ανεχθούμε παραλογισμό και ανισονομία»

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα με κόσμο μετά τις 5 Νοεμβρίου και το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Η επιστολή στάλθηκε στη ΔΕΑΒ και κοινοποιήθηκε στον κ.Βρούτση (αναπληρωτή υπουργό αθλητισμού) και τον κ.Σκέρτσο (υπουργό Επικρατείας).

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Είναι απορίας άξιο πως η Επιτροπή σας σε ένα τέτοιο σημείο του πρωταθλήματος προέβη σε έναν τέτοιο ορισμό ενός προσώπου με αυτά τα χαρακτηριστικά όταν πλέον από το ρόλο και τη θέση των Παρατηρητών της ΔΕΑΒ μπορεί να προκύψει σαφής διαμόρφωση των όρων διεξαγωγής του Πρωταθλήματος. Υποθέτουμε ότι η πολιτική ηγεσία, τόσο του Υπουργείου όσο και ευρύτερα, δεν προχώρησε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να μετατραπεί η ΔΕΑΒ σε εργαλείο αλλοίωσης των όρων διεξαγωγής των αθλητικών διοργανώσεων, ούτε για να χρησιμοποιηθούν οι Παρατηρητές της ΔΕΑΒ ως εργαλεία επιτηδείων ή για να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις οπαδικές τους προτιμήσεις. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στην ανάκληση του ορισμού του συγκεκριμένου προσώπου και την αντικατάστασή του από άλλον Παρατηρητή που θα εκπληρώνει τουλάχιστον τα εχέγγυα της αμεροληψίας και της ακεραιότητας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς