22 C
Athens

Παναθηναϊκός – Άρης 2-0: Άνοιξε τα δώρα των Κιτρίνων και επέστρεψε στις νίκες (vid)

Οι Πράσινοι ήταν αποτελεσματικοί κόντρα στους άστοχους Θεσσαλονικείς που τους... δώρισαν τα δύο τέρματα με τραγικά λάθη στην άμυνα, με αποτέλεσμα η ομάδα του Τερίμ να επιστρέψει στις νίκες παρότι είχε ξανά προβληματική εικόνα

Ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» στις αρχές των δύο ημιχρόνων (5′, 52′) για μία σχετικά άνετη νίκη με 2-0 επί του Άρη, που όσο προσπάθησε ανασταλτικά (μετά το 15′) άλλο τόσο το χαλούσε στην τελική επιλογή κι έκανε «δώρο» τα δύο γκολ στους Πράσινους με παιδικά λάθη στην άμυνα.

Οι Πράσινοι προηγήθηκαν με το δυνατό σουτ του Μπακασέτα μέσα από την περιοχή, με τη φάση να ελέγχεται στο VAR και το γκολ να μετράει κανονικά καθώς θεωρήθηκε ότι δεν έκανε επαφή με την μπάλα ο Ιωαννίδης, πριν αυτή φτάσει στον Παλάσιος, με τον Αργεντινό να «φτιάχνει» τη φάση για τον αρχηγό της εθνικής.

Παναθηναϊκός – Άρης: Πέναλτι με ριπλέι από την… Κηφισίας έδωσε ο Αλ Χακίμ (vid)

Το χέρι του Σουλεϊμάνοφ που ο Σουηδός Αλ Χακίμ είδε από την… Κηφισίας σφράγισε στο 52′ το τρίποντο για το «τριφύλλι» με τον Ιωαννίδη να αναλαμβάνει την εκτέλεση του 11ου πέναλτι στη σεζόν για την ομάδα του Τερίμ επιστρέφοντας στα γκολ για το 2-0. Επιστροφή στις νίκες μετά τις δύο εντός έδρας γκέλες με Λαμία και Κηφισιά για τον Παναθηναϊκό, που ούτε σήμερα έθελξε με την απόδοσή του αλλά αυτή τη φορά ήταν αποτελεσματικός, τυχερός όποτε χρειάστηκε και δεν το πλήρωσε.

Οι Θεσσαλονικείς δεν μπήκαν ποτέ στο ματς και με τραγικά λάθη έδωσαν το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να βρει κλασσικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κουέστα, με την πρώτη εξ’ αυτών να καταλήγει στα δίχτυα με το δεύτερο γκολ του Μπακασέτα στο πρωτάθλημα.

Ο Μπερνάρ πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αστόχησε από πλεονεκτική θέση για το 2-0, η άμυνα του Άρη παρέπαιε και ο Άκης Μάντζιος έβαλε από νωρίς τις φωνές στους παίκτες του για να γλιτώσουν τον… διασυρμό λίγο μετά το δοκάρι με σκαφτό του Ιωαννίδη, σε μία φάση που έχει προηγηθεί καθαρό φάουλ στον Νταρίντα, αλλά δεν σφυρίχτηκε ποτέ.

Αυτά τα παράπονα του Έλληνα τεχνικού είχαν αποτέλεσμα, αφού μετά το 20′ οι Κίτρινοι ισορρόπησαν το ματς, πήραν μέτρα στο γήπεδο και την μπάλα στα δικά τους πόδια. Μάλιστα δημιούργησαν και απειλητικές καταστάσεις στην εστία του Ντραγκόφσκι δίχως όμως να βρουν αξιόλογη τελική στην εστία παρά τη μικρή υπεροχή τους μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός είχε ξανά θέματα τόσο στην ανασταλτική του λειτουργία όσο και στο κομμάτι της δημιουργίας, με τον Άρη να φτάνει πιο κοντά από ποτέ στο γκολ στη φάση με την κεφαλιά του Σαμόρα με την «καλησπέρα» στο δεύτερο ημίχρονο. Η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ και ο Κοσταρικανός ακόμα πιάνει τα μαλλιά του!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μία σπουδαία ευκαιρία με το σουτ του Μανού Γκαρθία, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει με το πέναλτι του Ιωαννίδη από φάουλ -που δεν υπάρχει ποτέ- και κέρδισε ο ίδιος σε μία εντελώς 50-50 μονομαχία με τον Ζουλ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ 2-0

Γήπεδο: Λεωφόρος, Αθήνα

Διαιτητής: Αλ Χακίμ (ΣΟΥ)

ΓΚΟΛ: 5′ Μπακασέτας, 52′ Ιωαννίδης πεν.

VAR: Πάουλους Φον Μπέκελ (Ολλανδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24′ Μλαντένοβιτς, 85′ Αράο / 55′ Οντουμπάτζο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι – Κώτσιρας, Ούγκο Αϊκαντίν, Μλαντένοβιτς, – Ζέκα, Τσέριν (80′ Αράο), Μπακασέτας (89′ Βιλέντα), – Παλάσιος (80′ Μαντσίνι), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (80′ Σπόραρ).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, – Οντουμπάζιο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Μοντόγια (72′ Φεράρι), – Ζουλ (71′ Βέλεθ), Τζούρασεκ (46′ Γκαρθία), Νταρίντα, – Σουλεϊμάνοφ (84′ Φετφατζίδης), Σαμόρα, Μορόν (46′ Ανσαριφάρντ).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς