15.9 C
Athens

Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ 0-2: Ένας… πρώην άνοιξε την πόρτα για τη νίκη

Ο Κωνσταντέλιας άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη εκμεταλλευόμενος έναν λάθος υπολογισμό του Διαμαντή πριν ο ΠΑΟΚ βρει δεύτερο τέρμα κόντρα στον Πανσερραϊκό των εννέα παικτών

Ο ΠΑΟΚ δεν ανέβασε ποτέ τον ρυθμό του στις Σέρρες, ο Πανσερραϊκός δεν το εκμεταλλεύτηκε παρά τις τελικές που δημιούργησε και ο Κωνσταντέλιας εκμεταλλεύτηκε τον λάθος υπολογισμό του Διαμαντή για να ανοίξει τον δρόμο προς τη νίκη πριν το τελικό 0-2.

Οι Ασπρόμαυροι πήραν τη νίκη και διατηρήθηκαν στο -1 από την ΑΕΚ που νωρίτερα ξεπέρασε με ανατροπή το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα, με έναν πρώην παίκτη τους να γίνεται το… κλειδί που άνοιξε την πόρτα για το τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου. Για όσους δεν θυμούνται, ο Απόστολος Διαμαντής είναι παιδί των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, αν και δεν κατάφερε να καταγράψει ποτέ επίσημη συμμετοχή στην πρώτη ομάδα.

Ο Ουάρντα από τη μία ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για τους γηπεδούχους δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά του Ζίβκοβιτς. Από την άλλη ο Κωνσταντέλιας ήταν αυτός που απείλησε πρώτη φορά στο 6′ με ωραίο σουτ εκτός περιοχής και σκόραρε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όπου ο Διαμαντής δεν υπολόγισε σωστά τη φάση και είδε τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ να βγαίνει μπροστά του και να τσιμπάει την μπάλα για το 0-1.

Οι ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος ήταν ακόμη λιγότερες, με την ομάδα του Λουτσέσκου να κρατάει την μπάλα στα πόδια της και τον Πανσερραϊκό να προσπαθεί να χτυπήσει στον ανοιχτό χώρο. Αρκετές φορές οι γηπεδούχοι τα κατάφεραν αλλά μεγάλη ευκαιρία δεν δημιούργησαν ποτέ.

Από την άλλη ο Ντεσπόντοφ έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Αρχικά στο 62′ είδε τον Χόβαν να αποκρούει εντυπωσιακά το δυνατό του σουτ και στο 78′ να τον νικάει σε τετ-α-τετ.

Στο 69′ ο Μορέιρα είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον Πανσερραϊκό με δέκα παίκτες, ενώ στο 83′ ο Δεληγιαννίδης άφησε τους γηπεδούχους με 9 καθώς είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα με τις τάπες πάνω στον Τάισον.

Στο 89′ διαμορφώθηκε το τελικό 0-2 με αυτογκόλ του Πεταβράκη μετά από γύρισμα του Ράφα Σοάρες, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να φεύγει νικήτρια από τις Σέρρες.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ 0-2

Σκόρερ: 45+2′ Κωνσταντέλιας, Δεληγιαννίδης

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Σερρών

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Κόκκινες: Μορέιρα, Δεληγιαννίδης

Κίτρινες: Μορέιρα, Οικονόμου / Σβάμπ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (ΓΚΑΡΣΙΑ): Χόβαν, Θυμιάνης, Διαμαντής, Πεταυράκης, Δεληγιαννίδης, Ντανκερλούι, Πηλέας (66′ Σοφιανός), Οικονόμου (66′ Στάικος), Μορέιρα, Ουάρντα, Γούλερι (76′ Μούργος)

ΠΑΟΚ (ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (74′ Σοάρες), Κετζιόρα, Νάσμπεργκ, Ότο, Σβαμπ (90+2′ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (63′ Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (63′ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Σαμάτα (74′ Τόμας)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς