21.8 C
Athens

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: Λυτρωτής Ελ Κααμπί για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες! (vid)

Ο Ολυμπιακός νίκησε με τον ίδιο τρόπο (και τον ίδιο πρωταγωνιστή) που το έκανε την περασμένη Κυριακή, ενώ ο Παναιτωλικός ηττήθηκε επίσης με τον ίδιο τρόπο που έχασε από τον ΠΑΟΚ - Οι πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα αποσυντόνισαν τους Ερυθρόλευκους, αποχώρησε τραυματίας ο πρωταγωνιστής της ισοφάρισης Ζέλσον Μαρτίνς πριν καν προλάβει να συμπληρώσει 25 λεπτά στο ματς

Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα συνεχίζεται και οι Ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται για το ιδανικό κλείσιμο στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Όπως με τον Αστέρα, έτσι και με τον Παναιτωλικό, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 στο δεύτερο μέρος για να κάνει με 1-2 το 5/5 με τον Βάσκο προπονητή στον πάγκο (σε όλες τις διοργανώσεις) και να φτάσει τις τέσσερις σερί νίκες στη Super League!

Οι αλλαγές ουσιαστικά διαφοροποίησαν την εικόνα του Ολυμπιακού που ήταν μέτρια ως κακή επιθετικά για 15′ στο πρώτο ημίχρονο, με τις απουσίες τεσσάρων βασικών (Κάρμο, Ροντινέι, Φορτούνης, Όρτα) για διαφορετικούς λόγους να γίνονται εμφανείς στο χορτάρι.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς ξεκίνησε την προσπάθεια του 1-1 (πέρασε στο ματς στο 59′) αλλά υπήρξε άτυχος καθώς αποχώρησε με νέο τραυματισμό στο 83′.

Και παρότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε ξανά στα σχοινιά, έδειξε ξανά τη νοοτροπία πρωταθλητισμού που τον διακατέχει ως σύλλογο και πια μοιάζει να έχει βρει το μονοπάτι στο οποίο θα βαδίσει για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν δημιουργικά προβλήματα (ελέω απουσιών) σε μια δύσκολη έδρα αλλά πριν δεχθούν το 1-0 είχαν δύο πολύ καθαρές ευκαιρίες με ένα διαγώνιο σουτ του Μασούρα και ένα σκαστό του Ιμπόρα από το ύψος της άσπρης βούλας με τον Τσάβες να εκτινάσσεται και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στο 33o λεπτό του αγώνα. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη αναπτύχθηκε από τα δεξιά με τον Ντίας να ανοίγει στον Φρεντ που έπιασε με τη μία το δυνατό σουτ για το 0-1 στην πρώτη επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων. Συγκλονιστική η αφιέρωση του Νίκου Καρέλη, ο οποίος δεν ξέχασε τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

 

Με ένα γκολ παρόμοιο με αυτό που δέχθηκε στο προ ημερών παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ισοφαρίστηκε ο Παναιτωλικός από τον Ολυμπιακό στο 72ο λεπτό και στο 79ο λεπτό οι Ερυθρόλευκοι φρόντισαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Αρχικά ο Τσικίνιο άνοιξε δεξιά στον Ζέλσον Μαρτίνς που έκανε το παράλληλο γύρισμα με τον Τορεχόν στην προσπάθειά του να απομακρύνει να βάζει άτσαλα το πόδι του και να σημειώνει αυτογκόλστο 72′.

 

Σημειώνεται πως ο Αργεντινός μπακ του Παναιτωλικού ήταν μοιραίος στην αντίστοιχη φάση ισοφάρισης του ΠΑΟΚ (το γκολ τότε πιστώθηκε στον Σάστρε), στο ίδιο λεπτό (!) σε ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας σε διάστημα τριών ημερών και μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο.

 

Αυτό ήταν. Ο Ολυμπιακός το πίστεψε όσο δεν πάει, πίεσε και δικαιώθηκε απόλυτα. Επτά λεπτά αργότερα μετά από νέο λάθος, ο Ελ Κααμπί εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του Μαλή και έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε τον Τσάβες και πλάσαρε από πλάγια θέση σε κενή εστία για το 1-2 ολοκληρώνοντας την ανατροπή με το 20ό του γκολ στη σεζόν!

 

Οι Ερυθρόλευκοι χαμογέλασαν που έκαναν το 5/5 με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο αλλά ταυτόχρονα αγωνιούν για τον Ζέλσον Μαρτίνς που έγινε αλλαγή στην αλλαγή στο 83ο λεπτό καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις ψηλά στο πόδι, αποχωρώντας απογοητευμένος.

Σημειώνεται πως στο 90+4′ ο Πασχαλάκης με μια μεγάλη επέμβαση με τρομερή εκτίναξη απέτρεψε την ισοφάριση του Σενγκέλια σε απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή της ομάδας του Γιάννη Πετράκη στο δεύτερο μέρος και η μοναδική τελική εντός εστίας μετά το 1-0.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2

Σκόρερ: 33′ Φρεντ / 72′ αυτ. Τορεχόν, 79′ Ελ Κααμπί

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Αγρινίου

Διαιτητής: Πολυχρόνης

Κίτρινες: Φρεντ / Κίνι, Βέζο, Τσικίνιο

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίτζε (67′ Στάγιτς), Μαυρίας, Χατζηθεοδωρίδης (70′ Τορεχόν), Πέρες, Φρεντ, Μπουζούκης (60′ Τσιγγάρας), Καρέλης (67′ Πέδρο), Ντίας (60′ Σενγκέλια)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Κίνι, Βέζο (90′ Ντόη), Ρέτσος, Ορτέγκα, Ιμπόρα (59′ Έσε), Τσικίνιο, Ποντένσε, Καμπράλ (59′ Μαρτίνς / 83′ λ. τρ. Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (59′ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς