19.6 C
Athens

U19 Ολυμπιακός – Λανς 2-2 (4-2 πεν.): Τα θρυλικά μωρά του Συλαϊδόπουλου στους «8» του Youth League! (vid)

Με μια απίθανη επιστροφή από το 0-2 τα... Θρυλόπουλα του Σωτήρη Συλαΐδόπουλου έβγαλαν νοκ άουτ στα πέναλτι την πανίσχυρη Λανς που ήταν ένα από τα φαβορί για τον τελικό του φετινού Youth League

Τι εκπληκτική φουρνιά είναι αυτή! Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στις «8» καλύτερες ομάδες του UEFA Youth League αφού απέκλεισε και τη Λανς στη φάση των «16»!

 

Οι δύο ομάδες έμειναν στην κανονική διάρκεια στην ισοπαλία (2-2), όπως είχε συμβεί και στην προηγούμενη ευρωπαϊκή αναμέτρηση της U19 του Ολυμπιακού απέναντι στην Ίντερ. Αυτή τη φορά η φανταστική ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου κλήθηκε να κάνει ακόμα μια μεγάλη υπέρβαση απέναντι σε ένα εκ των φαβορί της διοργάνωσης: τη γαλλική ομάδα που προκρίθηκε απευθείας στους «16» σε όμιλο με Σεβίλλη, Άρσεναλ και Αϊντχόφεν όπου είχε ρεκόρ 4-1-1.

Κι αν αναλογιστεί κανείς τι ατομικό ταλέντο έχει η Λανς και σε τι προηγμένο επίπεδο βρίσκεται, αντιλαμβάνεται κανείς τον άθλο που πέτυχαν τα θρυλικά μωρά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου που επέστρεψαν από το 0-2 και είχαν ευκαιρίες και για το 3-2!

Στη διαδικασία των πέναλτι ήταν… άχαστοι απέναντι σε μια Λανς που έχασε δύο και έμεινε εκτός συνέχειας με το ευρωπαϊκό ταξίδι των Ερυθρόλευκων να συνεχίζεται!

Οι Γάλλοι πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια στο κλείσιμο του πρώτου μέρους καθώς βρήκαν δίχτυα στο 19′ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σισουμπά που κατέληξε στο αριστερό παράθυρο του Σίνα.

 

Οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν κυρίως από στημένες φάσεις, με τους Γάλλους να έχουν σε γενικές γραμμές τον έλεγχο του αγώνα στο Φάληρο στα πρώτα 45′.

Η Λανς βρήκε και δεύτερο γκολ στο 52′ όταν ο Μπερμόν κουβάλησε κάθετα την μπάλα, απέφυγε ωραία τον Κουτσίδη και έδωσε δεξιά στον Φοφανά που έπιασε το δυνατό σουτ και έκανε το 0-2.

 

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν παράτησε το παιχνίδι και μέσα σε τέσσερα λεπτά βρήκε δύο γκολ!

Ο Σανιάν ανέτρεψε τον Κωστούλα στο 58′ και ο επιθετικός της U19 του Ολυμπιακού ανέλαβε την εκτέλεση για να μειώσει σε 2-1.

 

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 62′ ο Πνευμονίδης μυρίστηκε το λάθος του Ντελπλάς, έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

 

Ο σκόρερ του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού έχασε σημαντική ευκαιρία στο 79′ όταν αστόχησε με πλασέ από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στις καθυστερήσεις η κεφαλιά του Πρεκατέ από τη μικρή περιοχή κατέληξε άουτ.

Και οι Γάλλοι είχαν την ευκαιρία τους στις καθυστερήσεις, όταν ο Σίνα απέκρουσε το μακρινό σουτ του Σισουμπά και στην επαναφορά η κεφαλιά του Μπερμόν κατέληξε άουτ, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται δίκαια στα πέναλτι.

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

0-1 Σισουμπά
1-1 Μπάκουλας
1-2 Γκανιού
2-2 Χ. Κωστούλας
Αστοχεί ο Ντιλιβιντί
3-2 Λιατσικούρας
Δοκάρι ο Μπελμόν
4-2 Τανούλης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης (67′ Τανούλης), Πρεκατές, Κουτσογούλας, Μπάκουλας, Λιατσικούρας, Αλαφάκης, Δαρβίρας (38′ Δάμα), Πνευμονίδης (80′ Λώλης), Χ. Κωστούλας

ΛΑΝΣ (Ντεμόν): Ντελπλάς, Γκανιού, Εμπαλά (76′ Απερί), Σανιάν, Σιλά (72′ Μπαού-Μπαναγκά), Χέρμπιν, Εσουφλέρ, Λενέ, Σισουμπά, Μπερμόν, Φοφανά (84′ Ντιλιβιντί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς